Kravas vilcienos atklāj 1,7 miljonus kontrabandas cigarešu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, atklāja 1 700 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām kontrabandu, informē VID.

Šodien, 26.novembrī, Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva muitas kontroli, muitas amatpersonas vagonā ar kukurūzas graudu kravu konstatēja kastes, kurās atradās 1 210 000 «NZ Gold» un 390 000 «Premjer» markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tāpat Indras muitas kontroles punkta amatpersonas, šodien pārbaudot citu no Baltkrievijas iebraukušu kravas vilcienu, vienā no vagoniem ar akmeņogļu kravu konstatēja 10 melnos polietilēna maisos iepakotas kastes. Tajās atradās 100 000 «Premjer» markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu sāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Lietu materiāli nosūtīti VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma izskatīšanai par kriminālprocesa sākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu