Bolderājā gājis bojā zaglis, kurš centies uzspridzināt bankomātu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Traģiskais negadījums Bolderājā noticis, laupītājiem mēģinot uzspridzināt bankomātu, informēja Valsts policijā.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins šodien preses konferencē pastāstīja, ka noziedznieki mēģinājuši bankomātu piepildīt ar gāzi, noticis sprādziens. Rezultātā viens cilvēks gājis bojā, bet otrs guvis ļoti smagus miesas bojājumus. Ievainotais ir 30 gadus vecs vīrietis. Pašlaik policija cenšas noskaidrot cietušā vīrieša personību.

Bankomāts atradies tirdzniecības centrā, tam bija iespējams piekļūt no ārpuses. Noziedznieki tajā bija izurbuši caurumus, lai pa tiem bankomātā ielaistu gāzi. Pēc tam ar detonatora palīdzību tiktu padota dzirkstele, kas radītu sprādzienu. Taču sprādziens noticis nozieguma sagatavošanas brīdī, noziedzniekiem nesot gāzes balonu uz bankomātu.

Sprādzienbīstamo ierīci noziedznieki nemaz nebija paspējuši aiznest līdz bankomātam.

Attālums no sprādziena vietas līdz bankomātam ir aptuveni 800 metri.

Notikušais visdrīzāk ir noziedznieku pieļauta nejaušība spridzināšanas darbu sagatavošanās laikā.

Zināms, ka arī bankomāts jau bija sagatavots spridzināšanai.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka

noziedznieku mērķis bija bankas «Citadele» bankomāts.

Bankā aģentūrai LETA ne apstiprināja, ne arī noliedza šo informāciju, vien uzsvēra, ka «Citadele» pievērš ļoti lielu uzmanību darbinieku un klientu drošībai un klientu naudas drošībai. Darbinieku un klientu interesēs sīkāka informācija par drošības procedūrām netiek publiskota.

Bankomātu spridzināšanas gadījumi ik pa laikam notiek visā Eiropā. Latvijā pēdējo gadu laikā policija aizturējusi trīs personu grupas par šādu noziegumu veikšanu. 2010.gadā un 2012.gadā aizturētas divas piecu personu grupas. Savukārt 2013.gadā tika aizturēta personu grupa, kurai līdzīgi kā šajā gadījumā noziegumu līdz galam veikt neizdevās, jo notika neplānots sprādziens. Toreiz gan tik smagas sekas sprādzienam nebija.

Šogad bijuši vairāki gadījumi, kad noziedznieki mēģinājuši paveikt šāda veida noziegumu, un četros gadījumos bankomātus arī izdevies apzagt

- trīs gadījumi bijuši šogad pavasarī, bet pēdējais gadījums bija šā gada novembrī Rīgā, Pārdaugavā.

Viena no izmeklēšanas versijām liecina, ka

šorīt cietušie vīrieši varētu būt saistīti arī ar citiem šogad veiktajiem bankomātu spridzināšanas gadījumiem.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis norādīja, ka jau stundu pēc notikušā policijas rīcībā bija informācija, ka nav noticis terora akts, taču noticis noziedzīgs nodarījums, kas saistīts ar mantiska rakstura motivāciju.

Ņemot vērā saasināto situāciju saistībā ar terorisma draudiem Eiropā, policija šā notikuma iemeslu noskaidrošanā iesaistīja plašus spēkus, tostarp pretterorisma vienību «Omega». Jau aptuveni pusotru stundu pēc sprādziena bija skaidrs, ka nav noticis terorakts.

Jau ziņots, ka šorīt Rīgā, Gaigalas ielā, uz ielas noticis sprādziens, kurā gājis bojā viens cilvēks, bet vēl viens cietis, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola pavēstīja, ka cietušais smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

VUGD ap plkst.4.42 no rīta šādu informāciju saņēmis no Valsts policijas, tomēr, ierodoties notikuma vietā, dienesta darbinieku palīdzība nav bijusi nepieciešama.

Policija norāda, ka bažām par terorismu nav pamata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu