Muitas policijas pārvalde aiztur kārtējo narkotiku saņēmēju pastā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šī gada decembrī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde aizturējusi un atzinusi par aizdomās turamo kādu 1992.gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kurš no Nīderlandes pa pastu saņēmis narkotikas, informēja VID.

Kratīšanas laikā gan starp viņa mantām, gan dzīvesvietā atrasti un izņemti vairāki iepakojumi ar iespējamām narkotiskām/psihotropām vielām vai prekursoriem.

2015.gada 15.novembrī VAS «Latvijas pasts» vēstuļu šķirošanas daļā (Ziemeļu ielā 10, Mārupes novadā), veicot pasta sūtījuma - vēstules no Nīderlandes - muitas pārbaudi, tajā tika konstatēts iepakojums ar 102 dzeltenas krāsas, taisnstūra formas tabletēm, par kurām radās aizdomas, ka tās ir narkotikas.

Sūtījums tika izņemts, un 23.novembrī VID Muitas policijas pārvalde uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 1901.panta pirmā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm, tas ir, par iespējamo narkotisko, psihotropo vai jauno psihoaktīvo vielu, kā arī to saturošu izstrādājumu vai prekursoru, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai nelikumīgā veidā.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā veiktā ekspertīze atzina, ka tabletes satur 24,4068 gramus MDMA jeb 3,4 metilēndioksimetamfetamīna.

2015.gada 16.decembrī aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts 1992.gadā dzimis Latvijas pilsonis, kura kratīšanas laikā starp viņa mantām tika atrasti un izņemti vēl vairāki iepakojumi ar iespējamām narkotiskām/psihotropām vielām vai prekursoriem.

Arī aizturētā dzīvesvietā tika veikta kratīšana, kurā tika atrasti un izņemti vairāki iepakojumi ar iespējamām narkotiskām/psihotropām vielām vai prekursoriem, kā arī svari, iepakojumi vielas fasēšanai un citi priekšmeti ar vielu paliekām. 2015. gada 17.decembrī aizturētais tika atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 1901.panta otrās daļas un 2531.panta trešās daļas.

VID atkārtoti informē, ka pēdējo mēnešu laikā ir palielinājies VID Muitas policijas pārvaldē uzsākto kriminālprocesu daudzums par narkotisko un psihotropo vielu pārvietošanu pāri robežai pasta sūtījumos. Tādēļ svarīgi ir apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai.

Narkotisko vielu kontrabanda ir sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība ar brīvības atņemšanu līdz 12 gadiem, tādēļ katram iedzīvotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās, iespējams, neapdomātās rīcības sekas, pasūtot un saņemot šādus pasta sūtījumus, vieglprātīgi paļaujoties uz iespēju palikt nenotvertam un nesodītam, norāda VID.

Daļa no uzsāktajiem kriminālprocesiem liecina, ka atsevišķos gadījumos noziedzīgie grupējumi izmanto svešu personu datus un pasta adreses, lai saņemtu šos sūtījumus, tāpēc VID aicina iedzīvotājus ziņot par aizdomīgiem sūtījumiem, īpaši gadījumos, kad pasūtījums nav veikts un sūtījums nav gaidīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu