Aizdomās par naida kurināšanu aizturēts kāds tukumnieks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc šodien veikta uz agresīvām darbībām mudinoša ieraksta publicēšanas sociālajos tīklos Valsts policija noskaidrojusi attiecīgā ieraksta autoru un aizturējusi viņu. Jaunais vīrietis ir kāds 24 gadus vecs Tukuma iedzīvotājs, kurš sociālajā tīklā Facebook aicinājis uz vardarbību pret patvēruma meklētājiem.

Valsts policija ziņo, ka jaunietis savā Facebook profilā šodien neilgi pēc pusdienlaika bija ievietojis paziņojumu, kurā apgalvoja, ka Tukumā ieradušies bēgļi, un viņš it kā zinot viņu dzīvesvietu. Ierakstā jaunietis bija norādījis norādes uz patvēruma meklētāju iespējamo atrašanās vietu un aicināja citus sociālā tīkla lietotājus doties un īstenot agresiju pret patvēruma meklētājiem.

Uzreiz pēc informācijas saņemšanas Tukuma iecirknī tika uzsākta pārbaude, operatīvi izskaitļota jaunā vīrieša dzīvesvieta, un vēlāk viņš tika aizturēts.

Kad 24 gadus vecais jaunietis bija nogādāts iecirknī, viņš atzina savu vainu izdarītajā, un šobrīd jaunietis jau ir paudis nožēlu par savu rīcību.

Pret jauno vīrieti uzsākts kriminālprocess par naida kurināšanu un pašlaik turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Jāpiebilst, ka Tukumā šobrīd patvēruma meklētāju nav. Tukuma iecirknis un pārējā Valsts policija atgādina, ka naida kurināšana nav pieļaujama, un šādiem gadījumiem tiks pievērsta uzmanība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu