Par pusaudzes slepkavību apsūdzēto jaunieti soda ar 10 gadiem cietumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krimināllietā par pusaudzes noslepkavošanu pērn Mārupes novada Skultē apsūdzētajam jaunietim tiesa šodien piesprieda desmit gadu un 20 dienu cietumsodu.

Kā informēja Rīgas rajona tiesā, šis ir galīgais sods, kurā iekļauts arī sods par zādzību nelielā apmērā. Tāpat apsūdzētajam noteikta probācija uz trim gadiem. Pilns spriedums būs pieejams 15.februārī, kad to varēs pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Kā ziņots, valsts apsūdzības uzturētāja tiesas debatēs lūdza ņemt vērā vainu mīkstinošus apstākļus, proti, ka

apsūdzētais savu vainu atzīst un izdarīto nožēlo.

Tomēr prokurore norādīja, ka tiesai kā vainu pastiprinošs apstāklis ir jāņem vērā tas, ka apsūdzētais bija alkohola reibumā. Savukārt apsūdzētā pārstāve tiesas debatēs izteica nožēlu par šo situāciju, skaidri norādot uz apstākli, ka nekāda morālā kompensācija noslepkavotās meitenes ģimenei bērnu nespēs atgriezt. Advokāte arī pauda, ka apsūdzētā gadījumā sods sasniegs mērķi, arī atgādinot, ka puisis savu vainu nožēlo un saprot nodarīto.

Noslepkavotās māte īsi sacīja, ka «viņam tiek prasīts par maz» un ka apsūdzētajam ar savu sodu būs jāsamierinās.

Apsūdzētais jaunietis atzina savu vainu pilnībā viņam inkriminētajos noziegumos. Tuvākajās dienās apsūdzētajam paliks 18 gadu.

Jau ziņots, ka apsūdzība uzrādīta jaunietim, kurš 2015.gada 11.jūlijā kopā ar viņam pazīstamo 15 gadus veco meiteni atradās pamestas tehniskās apkopes stacijas ēkā netālu no lidostas «Rīga» lidlauka robežas.

Kopīgas alkohola lietošanas laikā apsūdzētais, atriebības motīva vadīts, nolēma viņu noslepkavot,

iepriekš informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Prokuratūra uzskata, ka apsūdzētais ar rokām saķēra cietušās kaklu un sāka žņaugt. Meitenes žņaugšana turpināta ar tīšu sitienu izdarīšanu pa viņas galvu. Apsūdzētais cietušajai arī nodarīja iekšējo orgānu bojājumus un izraisīja asiņošanu.

Pārliecinājies, ka cietusī vairs neizrāda dzīvības pazīmes, jaunietis viņas ķermeni iemeta tehniskās apkopes stacijas bedrē, pārklājot ar celtniecības atkritumiem.

Meitene bija pazudusi naktī uz 11.jūliju, lai arī vecāki uzreiz policijā nebija vērsušies. Nedaudz vēlāk Rēzeknes novadā aizdomās par meitenes slepkavību aizturēts tobrīd 17 gadus vecs puisis, kurš agrāk tiesāts par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu. Tiesa viņam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Policija noskaidroja, ka abi jaunieši bijuši pazīstami, dažas reizes tikušies un komunicējuši interneta sociālajos tīklos.

Ņemot vērā, ka meitene jau iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā par klaiņošanu, par viņas pazušanu uzreiz netika ziņots. Arī vēlāk meitene neatgriezās mājās, bet viņas mobilais tālrunis bija izslēgts.

Par slepkavību pastiprinošos apstākļos var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu no desmit līdz 20 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu