Muitas policija pērn kriminālvajāšanai nosūtījusi 83 kriminālprocesus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde pērn kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi 83 kriminālprocesus, liecina VID pagājušā gada darbības rezultāti.

Tajā skaitā kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīti 57 kriminālprocesi par krāpšanu akcīzes preču jomā, 25 kriminālprocesi par narkotisko, psihotropo vielu un to prekursoru nelikumīgu pārvietošanu un viens kriminālprocess par krāpšanu, preces importējot.

2014.gadā Muitas policijas pārvalde kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīja 89 kriminālprocesus.

Pagājušajā gadā Muitas policijas pārvalde sākusi un saņēmusi 851 kriminālprocesu, tajā skaitā 654 kriminālprocesus par narkotisko, psihotropo vielu un to prekursoru nelikumīgu pārvietošanu, 183 kriminālprocesus par krāpšanu akcīzes preču jomā, piecus kriminālprocesus par krāpšanu, preces importējot, četrus kriminālprocesus par krāpšanu, preces eksportējot, un piecus citus kriminālprocesus.

2014.gadā Muitas policijas pārvalde sākusi un saņēmusi 290 kriminālprocesus.

Pērn Muitas policijas pārvalde atklājusi un pārtraukusi astoņu noziedzīgo grupējumu darbību, tāds pat skaits grupējumu apturēts arī 2014.gadā.

Pagājušajā gadā muitas jomā atklāto likumpārkāpumu rezultātā novērstais kaitējums (gadījumos, kad to ir iespējams aprēķināt) bija 12,965 miljoni eiro. Gadu iepriekš tie bija 8,923 miljoni eiro.

LETA jau ziņoja, ka pagājušajā gadā kontroles pasākumos izņemtas 129 152 673 cigaretes, 1 352 788,4 grami narkotisko un psihotropo vielu, kas apstiprinātas ekspertīzē.

Tāpat pērn izņemti 24 032 litri alkoholisko dzērienu, 50 599 litri degvielas, 89 152 vienības kontrafaktas preces jeb viltojumu.

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī 24,8% no Latvijā izsmēķētajām cigaretēm bija kontrabandas cigaretes. Tas ir zemākais rādītājs pēdējo sešu gadu laikā, liecina tirgus pētījumu kompānijas «Nielsen» veiktais pētījums. Nozīmīgs kontrabandas kritums bija vērojams, salīdzinot 2015.gada pirmo un otro pusgadu - par 5,5%.

Patlaban kontrabandas apjoms ir gandrīz uz pusi mazāks nekā 2010.gadā, kad kontrabanda sasniedza savu virsotni un bija 44,6%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu