Uzsāk kriminālprocesu pret Engures dienvidu mola īpašnieku par iedzīvotāju interešu apdraudēšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policijā (VP) ceturtdien uzsāka kriminālprocess par patvarību pret Engures dienvidu mola īpašnieku Mārtiņu Dzenīti, informēja VP pārstāve Diāna Purviņa.

Viņa norādīja, ka «šis īpašnieks jau iepriekš bija aizkrāvis ar betona paneļiem vienīgo piebraucamo ceļu ūdens kanalizācijas attīrīšanas iekārtām, tomēr strīdā starp ostas pārvaldi un mola īpašnieku tika nodrošināta attīrīšanas iekārtu personāla piekļuve iekārtām un to apkalpošana».

«4.februārī attīrīšanas iekārtu apkalpošanai bija nepieciešams tām piekļūt ar traktortehniku, kam mola īpašnieks patvarīgi lika šķēršļus, neievērojot likuma «par ostām» un «aizsargjoslu likuma» prasības,» skaidroja Purviņa.

Tāpat viņa uzsvēra, ka VP bija spiesta iesaistīties šī strīda risināšanā, jo «mola īpašnieka darbības apdraudēja gan Engures iedzīvotāju intereses» - normālu kanalizācijas darbību, gan draudēja izraisīt ekoloģisko katastrofu Baltijas jūrā - neattīrītu kanalizācijas ūdeņu ieplūšanu tajā.

«Kriminālprocesa ietvaros VP izmantos visus nepieciešamos kriminālprocesuālos piespiedu līdzekļus, lai aizsargātu iedzīvotāju intereses un nodrošinātu normālu attīrīšanas iekārtu darbību,» piebilda Purviņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu