Par aicinājumu iekļaut Latviju Krievijas sastāvā prasa sodīt ar pusgadu cietumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par aicinājumu iekļaut Latviju Krievijas sastāvā prokurors Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā apsūdzēto Maksimu Koptelovu prasīja sodīt ar pusgadu cietumā un probācijas uzraudzību un diviem gadiem, pastāstīja tiesas pārstāve Inga Enģele.

Aizstāvība savukārt trešdien notikušajās tiesu debatēs prasīja apsūdzēto attaisnot.

Lietā līdz 25.februāra plkst.15 izsludināts pārtraukums, kad Koptelovam tiks dota iespēja teikt pēdējo vārdu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais kādā interneta vietnē ievietoja paziņojumu/petīciju: «Vēršanās pie visiem Latvijas iedzīvotājiem. Parakstu vākšana par Latvijas iestāšanos Krievijas Federācijas sastāvā.» Veicot aptauju, apsūdzētais aicināja konkrētās interneta vietnes lietotājus parakstīties par aicinājumu iekļaut Latviju Krievijas Federācijas sastāvā.

Tiek norādīts, ka paziņojuma teksts un piedāvājums nobalsot par šajā publikācijā ietverto ideju, kvalificējams kā publisks aicinājums likvidēt Latvijas valstisko neatkarību nolūkā iekļaut Latviju citas valsts sastāvā.

Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu