Robežsargi aizturējuši trīs kontrabandistus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Daugavpils novada Tabores pagastā par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu Valsts robežsardzes amatpersonas aizturējušas vienu Lietuvas un divus Latvijas pilsoņus un atsavinājušas 180 tūkstošus «Premjer» cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Trešdienas rītā, robežsargi, pārbaudot informāciju par kontrabandas pārvietošanu, Tabores pagastā pie kādas viensētas novēroja automašīnu «Volkwagen Transporter». Automašīnas vadītājs, pamanot robežsargus, metās bēgt. Likumpārkāpēja aizturēšanā robežsargiem nācās pielietot fizisku spēku.

Gandrīz vienlaicīgi netālu no notikuma vietas uz autoceļa tika apturēta automašīna «Audi A6» un uz aizdomu pamata par līdzdalību akcīzes preču nelikumīgā pārvietošanā aizturēts automašīnas vadītājs un pasažieris, abi Latvijas pilsoņi.

Veicot automašīnas «Volkswagen Transporter» kratīšanu, robežsargi konstatēja 180 tūkstoši kontrabandas cigaretes.

Pēdējā pusgada laikā 1975.gadā dzimušais Lietuvas pilsonis pie nelikumīgās nodarbes pieķerts jau otrreiz, proti, pērn naktī no 14. uz 15.septembri vīrietis kopā ar vēl 2 Lietuvas pilsoņiem tika aizturēts Demenes pagastā apmēram 800 metrus no Latvijas – Baltkrievijas robežas, arī toreiz vīrietis robežsargu likumīgajām prasībām nepakļāvās.

Par muitošanai pakļauto preču pārvadāšanu Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa materiāli, izņemtā prece un aizturētie likumpārkāpēji nodoti VID Muitas policijas pārvaldei.

Ar Rīgas Ziemeļu rajona tiesas izmeklēšanas tiesneša lēmumu Lietuvas pilsonim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt abi aizturētie Latvijas pilsoņi atzīti par aizdomās turētajiem muitošanai pakļauto preču nelikumīgajā pārvietošanā lielā apmērā, personu grupā, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu