Latvijas, Igaunijas un Somijas policija atklāj narkotiku un ieroču kontrabandas grupējumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas, Igaunijas un Somijas policijas kopīgā izmeklēšanā ir izjaukta banda, kas kontrabandas ceļā Somijā ieveda narkotikas un ieročus, vēstīja Somijas laikraksts «Iltalehti».

Plaša mēroga narkotiku un ieroču kontrabanda no Latvijas un Igaunijas uz Somiju un nelegāli ievesto narkotiku un ieroču pārdošana notikusi no 2014.gada rudens līdz 2015.gada pavasarim.

Izmeklēšanas gaitā tika konfiscēti 11,5 kilogrami amfetamīna, 36,6 tūkstoši tablešu narkotiskās vielas «Ecstasy» un 1300 tablešu recepšu medikamenta «Subutex».

Narkotiskās vielas tika izplatītas Somijas galvaspilsētā Helsinkos un Rietumsomijā.

Sākotnējā izmeklēšanā noskaidrots, ka 2014.gada aprīlī-oktobrī banda Somijā ieveda vai plānoja ievest 24,5 kilogramus amfetamīna, 2500 tablešu «Ecstasy» un 2500 tablešu «Subutex», kas ir atzīta par narkotisku vielu.

Apsūdzēto vidū ir Latvijas, Igaunijas un Somijas pilsoņi.

Galvenie apsūdzētie ir Latvijas un Igaunijas pilsoņi, kurus policija apsūdz par visas kontrabandas operācijas organizēšanu. Kā kurjeri tika izmantoti Latvijas un Igaunijas pilsoņi. Narkotikas saņēma un izplatīja Somijas un Igaunijas pilsoņi.

Pavasarī lietu turpinās izskatīt otrās instances tiesa Helsinkos. Zemākas instances tiesa decembrī piesprieda ilgus cietumsodus, nolemjot, ka 16 apsūdzētajiem kopumā cietumā jāpavada 119 gadu, taču šois spriedums ir pārsūdzēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu