Būvinženieris: Āgenskalna TV torņa stāvoklis ir apmierinošs un tas ir ekspluatējams

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas būvvaldē saņemts SIA «RNR Ltd» pasūtīts slēdziens par radio un televīzijas torņa Nometņu ielā 62 metāla nesošo konstrukciju tehnisko stāvokli, kurā teikts, ka tā turpmāka ekspluatācija ir pieļaujama, aģentūrai LETA pastāstīja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Slēdzienu izstrādājis būvinženieris Pjotrs Tulovskis, norādot, ka, balstoties uz veiktajiem pārbaudes aprēķiniem, tornis pašlaik ir apmierinošā stāvoklī un turpmāka tā ekspluatācija ir pieļaujama.

Slēdzienā būvinženieris arī norādījis, ka līdz 2017.gada beigām rekomendēts notīrīt torņa elementu metāla konstrukcijas un veikt to krāsošanu atbilstoši patlaban spēkā esošajam normatīvo aktu regulējumam, pārbaudīt trošu atsaišu nospriegumu, kā arī demontēt iekārtas, kas netiek izmantotas.

Žūka norāda, ka būvvaldei nav pamata apšaubīt slēdzienā norādīto.

Kā vēstīts, Rīgas pilsētas būvvalde martā veikusi vizuālu vēsturiskā Āgenskalna radio un televīzijas torņa apsekošanu un secinājusi, ka tas varētu būt bīstams iedzīvotājiem, tādēļ torņa īpašniekam - mediju grupas «Mix Media Group» uzņēmumam SIA «RNR Ltd» - tika uzdots līdz mēneša beigām pasūtīt neatkarīga eksperta slēdzienu par būvi un iesniegt to būvvaldē, aģentūrai LETA pastāstīja Žūka.

Kā liecina Zemesgrāmatā pieejamā informācija, SIA «RNR Ltd» torni ar zem tā esošo zemesgabalu iegādājās 2013.gada sākumā par 100 000 latu (142 286 eiro).

Tornī ir izvietoti «Mix Media Group» radiostaciju raidītāji. «Iepriekš maksājām par īri citam īpašniekam, bet, kad tas nolēma torni pārdot, mēs piekritām to iegādāties,» sacīja Ševšeļova, piebilstot, ka torni savu antenu izvietošanai īrē arī citi uzņēmumi.

Saskaņā ar «Firmas.lv» informāciju uzņēmums «RNR Ltd» pilnībā pieder Feldmanim. Uzņēmums 2014.gadā apgrozīja 695 675 eiro un nopelnīja 59 858 eiro. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

Tornis Āgenskalnā blakus toreizējai Latvijas Televīzijas (Telecentra) studijai tika uzcelts 1955.gadā un bija pirmais televīzijas tornis Rīgā. Pēc televīzijas pārvākšanās uz Zaķusalu, tornis vairs netiek izmantots tā sākotnējiem mērķiem. Pēdējās desmitgadēs to izmantojuši privāti uzņēmumi datu pārraides pakalpojumu sniegšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu