Ne DP, ne prokuratūra pagaidām nekomentē Ušakova publicēto karikatūru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ne Drošības policija (DP), ne prokuratūra pagaidām nekomentē Rīgas mēra Nila Ušakova («Saskaņa») publicēto karikatūru, kurā pausts viedoklis par padomju okupācijas nodarītajiem zaudējumiem.

Prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina TVNET norādīja, ka prokuratūrā saņemts Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ineses Vaideres vēstule, kurā aicināts saukt Rīgas mēru pie kriminālatbildības. Vienlaikus nekādi plašāki komentāri par prokuratūras turpmāko iespējamo rīcību netiek sniegti.

Arī DP situāciju komentē skopi. «Ņemot vērā, ka publiski ir izskanējusi informācija, ka atsevišķas personas vērsīsies DP ar oficiāliem iesniegumiem par gadījuma izvērtēšanu, DP šobrīd atturēsies no publiskiem komentāriem,»iepriekš TVNET norādīja DP pārstāve Līga Pētersone.

«Aicinu izvērtēt Ušakova publicēto viedokli, uzaicinot viņu uz prokuratūru paskaidrojuma par konkrēto publikāciju sniegšanai, kā arī saukt viņu pie likumā noteiktās atbildības par genocīda pret Latvijas Republiku un tās iedzīvotājiem noliegšanu, attaisnošanu un rupju noniecināšanu,» pausts Vaideres vēstulē, kas nosūtīta ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram.

Pats Ušakovs norādījis, ka šādu attēlu publicējis, jo uzskata, ka nav pareizi pašreizējās valstī esošajās problēmās meklēt cēloņus vēsturē, kā arī tērēt lielas naudas summas, lai pētītu pagātnes notikumu radītos zaudējumus tā vietā, lai šos līdzekļus ieguldītu pašreizējo problēmu risināšanā.

PSRS laikā aptuvenie nodarītie zaudējumi Latvijas ekonomikai ir 185 miljardi eiro, lēš PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu