Vakar par kukuļņemšanu aizturēti trīs VID darbinieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vakar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas Iekšējās drošības daļa saistībā ar kukuļņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturējusi trīs VID darbiniekus, sacīja VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis, - šie trīs darbinieki ir aizturēti nevis Rīgā, bet reģionos. Čerņeckis akcentēja, ka kļuvis grūti motivēt VID izmeklētājus labiem darba rezultātiem.

«Darbinieki ir aizturēti par vairākām epizodēm, kas saistītas ar kukuļņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Pretlikumīgās darbības bija saistītas ar VID piedziņas darbu,» sacīja Čerņeckis.

Patlaban vēl tiek veiktas izmeklēšanas darbības, tādēļ plašāka informācija tiks sniegta nākamnedēļ.

Pirmajā ceturksnī 24 VID darbiniekiem piemēroti disciplinārsodi

Šī gada pirmajā ceturksnī disciplinārsodi ir piemēroti 24 Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem, žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

Pusē gadījumu darbiniekiem kā disciplinārsods piemērota atbrīvošana no amata, piecos gadījumos ir izteikts rājiens, četros gadījumos - piezīme.

Divos gadījumos darbinieki sodīti ar pazemināšanu amatā, bet vienā gadījumā - ar mēnešalgas samazināšanu.

Pērn pirmajā ceturksnī disciplinārsodi tika piemēroti 25 darbiniekiem, bet 2014.gada pirmajā ceturksnī - 66 darbiniekiem.

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iepriekš finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniedza Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Finanšu ministre uzdeva Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Reizniece-Ozola arī uzdeva veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

Čerņeckis: Grūti motivēt VID izmeklētājus labiem darba rezultātiem

Pēdējā laikā kļuvis ļoti grūti motivēt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izmeklētājus labiem darba rezultātiem, žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

«Tam par iemeslu ir tas, ka pēdējos mēnešos darbinieku uzvārdi tiek publiski apspriesti, interpretēti dažādos kontekstos, par viņiem tiek izvirzīti dažādi pieņēmumi,» sacīja Čerņeckis.

Viņš norādīja, ka arvien biežāk tiek nopludināti VID dokumenti, tie tiek interpretēti, izvirzītas sazvērestības teorijas.

«Tāpat arī labi VID darba rezultāti, atklātie noziegumi tiek atspoguļoti pilnīgi pretēji, kā kaut kas negatīvs. Tādējādi izmeklētājiem pazūd tā dzirkstele, kas nepieciešama teicamai darba uzdevuma veikšanai,» piebilda Čerņeckis.

Pirms divām nedēļām Čerņeckis paziņoja, ka pēdējā laikā notiek organizētās noziedzības grupējuma rīkota nomelnošanas kampaņa pret VID. «Mēs labi zinām, kurš organizētās noziedzības grupējums rīko šo kampaņu. Tiek darīts viss iespējamais, lai nomelnotu VID un tā darbiniekus,» uzsvēra Čerņeckis. Viņš gan konkrētus vārdus nenosauca.

Savukārt VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iepriekš norādījusi, ka vairākas tiesībsargājošās iestādes ir pārliecinātas par to, ka pret VID patlaban tiek rīkota nomelnošanas kampaņa. Par šo tematu Pētersonei bijušas sarunas ar Drošības policijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts policijas vadību un ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeijeru. Arī šīs iestādes uzskatot, ka notiek nomelnošanas kampaņa.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu