Pērn no Latvijas izraidīts, iespējams, ar teroristiem saistīts patvēruma meklētājs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā gadā no Latvijas izraidīts viens patvēruma meklētājs, kurš, iespējams, bijis saistīts ar terorismu, teikts Drošības policijas (DP) 2015.gada pārskata publiskajā daļā.

Attiecībā uz minēto personu DP norāda, ka pastāvēja pamatotas aizdomas par tās saistību ar ārvalstu teroristu grupējumiem.

Pērn DP turpināja patvēruma meklētāju pieprasījumu izvērtēšanu. Salīdzinot ar 2014.gadu, patvēruma meklētāju skaits Latvijā nedaudz saruka un bija 310 personas. Taču iepriekšējā gadā visvairāk patvēruma meklētāju bija no Gruzijas, Krievijas un Ukrainas, turpretī 2015.gadā lielākais patvēruma meklētāju skaits bija no Irākas - 86 personas.

Starp patvēruma meklētājiem bija arī pilsoņi no Sīrijas, Pakistānas un Afganistānas, kur arī ir nozīmīga teroristu grupējumu klātbūtne. Lai gan patvēruma meklētāju skaits Latvijā ir salīdzinoši neliels un bēgļu plūsma pār ES austrumu robežu ir nesalīdzināmi mazāka nekā pār ES dienvidu robežu, pastāv risks, ka patvēruma meklētāju aizsegā atsevišķos gadījumos arī mūsu valstī var mēģināt ieceļot radikāli tendētas personas, norāda DP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu