Ugunsgrēkā divstāvu dzīvojamā mājā Rīgā izglābti septiņi cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izglābis septiņus cilvēkus, liecina dienesta publicētā informācija internetā.

Dienests informē, ka plkst. 22.10 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Patversmes ielu Rīgā, kur dega dzīvojamā māja. Ēkā dega pirmā stāva dzīvoklis 40 kvadrātmetru platībā, otrā stāva gaitenis 10 kvadrātmetru platībā un ēkas jumts 150 kvadrātmetru platībā. No degošās mājas ugunsdzēsēji izglāba piecus cilvēkus, tajā skaitā divus bērnus. Ugunsgrēks tika likvidēts naktī - plkst. 1.32.

Ugunsgrēkā Rīgā svētdien cieta divi cilvēki, kad Ikšķiles ielā ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka četru kvadrātmetru platībā deg sadzīves mantas. Ugunsgrēkā cieta apmēram 70 gadus vecs vīrietis un 79 gadus veca sieviete, kuri bija saindējušies ar degšanas produktiem un tika nogādāti slimnīcā. Plkst. 15.02 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD svētdien devās uz 38 ugunsgrēkiem, no kuriem 17 bija kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk kā 32 hektāri. Dienests veicis 16 glābšanas darbus.

Kūlas ugunsgrēku skaits šogad sasniedzis 2385 ugunsgrēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu