DP: «airsoft» un citas spēles var izmantot militāriem treniņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

«Airsoft: un citas militārās simulācijas spēles var tikt izmantotas militāru iemaņu veidošanā, Drošības policija (DP) uzskata, ka nepieciešams pilnveidot normatīvo regulējumu.

DP pārskatā par pērnu gadu teikts, ka pēdējo gadu laikā arvien lielāku popularitāti Latvijā gūst dažādas militārās simulācijas spēles, piemēram, «airsoft», kuras, regulāri praktizējot, var attīstīt militāra rakstura iemaņas.

Šādas prasmes potenciāli var tikt izmantotas arī pret nacionālās drošības interesēm vērstās darbībās, tāpēc DP sadarbībā ar citām institūcijām pārskata periodā aktualizēja nepieciešamību pilnveidot normatīvo regulējumu militāro simulācijas spēļu organizēšanas jomā.

Šīs iniciatīvas mērķis nav ierobežot militārās simulācijas spēles Latvijā, bet gan izstrādāt noteikumus, kas reglamentētu kārtību, kādā tiek organizētas šīs spēles, un veicināt militāro simulācijas spēļu entuziastu vides caurskatāmību.

DP pārstāve Līga Pētersone TVNET pastāstīja, ka DPir organizējusi šī jautājuma apspriešanu ar Militārās izlūkošanas un drošības dienestu, Aizsardzības ministriju un Iekšlietu ministriju. Šobrīd turpinās darbs pie konkrētu priekšlikumu izstrādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu