Rasnačs prasa paskaidrojumus, kāpēc sieviete €1500 parāda dēļ zaudē īpašumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 3.maijā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) pieprasījis zvērinātam tiesu izpildītājam Rolandam Veinbergam sniegt rakstveida paskaidrojumu saistībā ar viņa rīcību kādā izpildu lietā.

Paskaidrojums ir pieprasīts saistībā ar Tieslietu ministrijas pārbaudi sakarā ar 28.aprīlī saņemto sūdzību par zvērināta tiesu izpildītāja prettiesisko rīcību izpildu lietā par parāda piedziņu.

Pēc paskaidrojuma saņemšanas tieslietu ministrs lems, vai ir pamats disciplinārlietas ierosināšanai.

Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumu pirms disciplinārlietas ierosināšanas tieslietu ministrs pieprasa no zvērināta tiesu izpildītāja rakstveida paskaidrojumu un viņam ir pienākums to sniegt 15 dienu laikā. Savukārt tieslietu ministrs 30 dienu laikā no paskaidrojuma saņemšanas dienas izlemj jautājumu par disciplinārlietas ierosināšanu.

Raidījums «Nekā personīga» pagājušajā nedēļā ziņoja par atklāto gadījumu, kurā 1500 eiro parāda dēļ sieviete Pierīgā zaudēja vērtīgu nekustamo īpašumu. Tiesu izpildītājs Veinbergs īpašumu izsolē pārdeva «Latvijas pasta bankas» vadītājam Borisam Ulmanam par 180 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu