Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu pret Rīgas ostas pārvaldnieku Loginovu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret divām Rīgas brīvostas pārvaldes amatpersonām par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, veicot nelikumīgus ziedojumus un nelikumīgu prēmiju izmaksu, kas radījusi smagas sekas, aģentūrai BNS pavēstīja prokuratūrā.

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas vai ja tās izdarītas mantkārīgā nolūkā. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena gada līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Prokuratūrā atgādināja, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa lietu saņēmusi šogad 2.maijā. Pirmā tiesas sēde paredzēta šogad 19.septembrī. Apsūdzētie lietā ir Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs un viņa vietnieks Aigars Pečaks. Krimināllietu paredzēts skatīt atklātā tiesas sēdē, tiesnese - Aija Āva.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka prokuratūra bija sākusi kriminālvajāšanu pret Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku.

Tāpat ziņots, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki pērnā gada oktobrī uz prokuratūru nosūtīja lietu, kurā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā aizdomās turētas divas Rīgas brīvostas amatpersonas. Prokuratūra pret brīvostas pārvaldes amatpersonām sāka kriminālvajāšanu.

Iespējams, ostas amatpersonas tiek turētas aizdomās par to, ka darbiniekiem tikušas maksātas prēmijas periodā, kad Ministru kabinets bija noteicis liegumu prēmiju izmaksām valsts iestādēs, kā arī saistībā ziedojumiem.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu