Vīrietis uzdodas par valsts iestāžu darbinieku un apzog mājokļu saimniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

11. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa kriminālpolicisti aizturēja vīrieti, kurš, uzdodoties par AS «Latvijas Gāze» darbinieku un vienā gadījumā - par policijas darbinieku, iespējams, iekļuvis svešos dzīvokļos un apzadzis to iedzīvotājus. Par zagļa upuriem kļuvuši cilvēki gados.

Valsts policijas rīcībā nonāca informācija par kādu vīrieti, kurš maija sākumā Imantā apzadzis vairākas personas. Vīrietis devies uz svešiem mājokļiem un, lielākoties uzdodoties par AS «Latvijas Gāze» darbinieku, kuram esot jāpārbauda gāzes skaitītāju rādījumi, iekļuvis īpašumā. Vienā no epizodēm vīrietis stāstījis, ka esot policijas darbinieks.

Brīdī, kad dzīvokļu saimnieki nebija blakus, svešinieks pārmeklēja dzīvokļus un nozaga naudu.

Krāpniekam nav bijuši dokumenti, kas apliecinātu, ka viņš strādā minētajā iestādē. Iedzīvotāji viņu ielaiduši mājokļos savas neuzmanības dēļ.

Valsts policija noskaidroja, ka noziegumus, iespējams, izdarījis 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par krāpšanām.

11. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona Kurzemes iecirkņa kriminālpolicisti aizdomās turamo notvēra viņa dzīvesvietā Iļģuciemā.

Pašreizējā informācija liecina, ka krāpnieks apmuļķojis vismaz trīs personas, kopā nozogot 750 eiro.

Saistībā ar notikušo pret 1980. gadā dzimušo vīrieti sākts kriminālprocess par zādzību.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Valsts policija mudina iedzīvotājus uz uzticības pamata neielaist nepazīstamus cilvēkus savā mājoklī.

Lai pārliecinātos par to, vai cilvēks tik tiešām ir tas, par ko uzdodas, vienmēr jālūdz uzrādīt dokumentus un, ja nepieciešams, jāsazinās ar konkrēto iestādi.

Ir aizdomas, ka vīrietis varētu būt apkrāpis arī citus. Visi, kuri ir cietuši no minētā vīrieša nelikumīgajām darbībām, aicināti vērsties policijā ar iesniegumu vai zvanīt uz tālruni 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu