Pļavniekos narkodīleris ar nazi metas virsū Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Otrdienas vakarā likumsargi aizdomās par narkotiku realizēšanu lielos apmēros jauna vīrieša dzīvesvietā Pļavniekos veica kratīšanu, kuras laikā aizdomās turamais, kurš iepriekš nodarbojies ar Austrumu cīņām, uzbruka Speciālo uzdevumu bataljona (SUB) darbiniekam ar nazi, aģentūru BNS informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

Reaģējot uz operatīvo informāciju par kādu vīrieti, kurš, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, otrdien, 17.maijā, plkst.21.50 VP Rīgas reģiona kriminālpolicisti un SUB darbinieki ieradās aizdomās turamā 1996.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Pļavniekos, lai veiktu kratīšanu.

Policistiem veicot aizturēšanu, vīrietis, kas tobrīd atradās narkotiku iespaidā, ar nazi metās virsū vienam no SUB darbiniekiem, viņu ievainojot rokas pirkstā. Pielietojot speciālos cīņas paņēmienus, policisti uzbrucēju neitralizēja un aizturēja, bet savainotais policists tika nogādāts slimnīcā, kur viņam uzlikta šuve. Gžibovska norāda, ka smagāki ievainojumi netika gūti, tikai pateicoties likumsarga augstajam profesionālās sagatavotības līmenim un speciālajam apģērbam.

Pārmeklējot jaunā vīrieša dzīvesvietu, policisti atrada un atsavināja aptuveni 500 gramu marihuānas.

Foto: Valsts policija

Aizturētais jau iepriekš sodīts par narkotiku lietošanu un glabāšanu.

Saistībā ar notikušo pret 1996.gadā dzimušo vīrieti sākts kriminālprocess par narkotiku glabāšanu lielā apmērā realizēšanas nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Turklāt aizturētajam būs jāatbild arī par uzbrukumu valsts varas pārstāvim.

Foto: Valsts policija

Patlaban aizturētais atrodas izolatorā un tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu