Ugunsgrēkos Latvijā cietuši trīs cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsuši 46 ugunsgrēkus, kuros cieta trīs cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Vakar no rīta ap plkst.5 ugunsdzēsēji devās uz Ieriķu ielu Rīgā, kur daudzdzīvokļu mājā dega piektā stāva dzīvoklis, jumts un bēniņi 35 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no degošās ēkas izglāba apmēram 45 gadus vecu vīrieti, kurš bija guvis apdegumus un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. No ēkas tika evakuēti arī pieci cilvēki. Nepilnu trīs stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdienas novakarē ap plkst.19 tika saņemts izsaukums uz Kartupeļu ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba divus cilvēkus, kuri tika nodoti NMPD mediķu aprūpē, bet no hospitalizācijas atteicās.

Savukārt aizvadītajā naktī neilgi pēc pusnakts VUGD saņēma izsaukumu uz Kandavas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva palīgtelpā, kur dega sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābts viens cilvēks, bet evakuēti septiņi. Ugunsgrēkā cieta divas apmēram 57 un 48 gadus vecas sievietes un 24 gadus vecs vīrietis, kuri bija saindējušies ar dūmiem.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, niedres, siena ruļļi, krūmi, dēļi, meža zemsedze, riepas, apgaismes ierīce, baļķi, balkona margas, sabiedriskā tualete, žāvētava, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna, divi kioski, divi šķūņi, divas garāžas, trīs dārza mājas, divas dzīvojamās mājas, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

21 ugunsgrēks fiksēts Rīgā, bet citās pilsētās un Latvijas novados - attiecīgi 12 un 13. Aizvadītajā diennaktī nav fiksēts neviens kūlas ugunsgrēks. 18 gadījumos VUGD darbinieki devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 43, bet cietuši vēl 140 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu