Prokuratūra apsūdz personu par tūrisma braucienu organizēšanu uz Krimu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra cēlusi apsūdzību vienai personai saistībā ar tūrisma braucienu organizēšanu uz Krievijas okupēto Krimu. Apsūdzības būtība atbilst Drošības policijas (DP) iepriekš sniegtajai informācijai, pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Minētais kriminālprocess tika sākts par Eiropas Savienības (ES) Padomes regulā noteiktā aizlieguma sniegt pakalpojumus, kuri tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē, pārkāpumu. DP izmeklētājs uzskatīja, ka ir savākti pietiekami pierādījumi, lai sāktu kriminālvajāšanu pret vienu fizisku personu par to normatīvo aktu tīšu pārkāpšanu, kuri regulē ES un citu starptautisko organizāciju noteikto sankciju darbību Latvijā vai kuri nosaka un regulē Latvijas nacionālo sankciju darbību.

2014.gada 18.decembrī ES Padome pieņēma regulu par ierobežojumiem, reaģējot uz Krimas un Sevastopoles nelikumīgo aneksiju, paredzot, ka ir aizliegts sniegt pakalpojumus, kuri tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē.

DP pagājušā gada 17.jūnijā veikusi kratīšanu kādā uzņēmumā, kurš sniedzis ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē saistītus pakalpojumus. Tiesas sankcionētas kratīšanas veiktas divos uzņēmuma objektos Rīgā, Marijas ielā 7 un Dzirnavu ielā 57, kuri saistīti ar Latvijā reģistrētu juridisku personu. Kā toreiz pārliecinājās aģentūra LETA, Marijas ielā 7 atrodas tūrisma uzņēmuma SIA «Mkbc Tour» birojs. Šai firmai birojs ir arī Dzirnavu ielā 57, liecināja «Firmas.lv» informācija.

«Mkbc Tour» ceļojumu konsultante Eleonora Ivanova aģentūrai LETA iepriekš teica, ka uz Krimu tika pārdoti ceļojumi maijā un jūnijā četriem cilvēkiem. Viņa sacīja, ka tūrisma uzņēmums nebija informēts par to, ka šādus ceļojumus veikt nav atļauts.

SIA «Mkbc Tour» reģistrēta 2008.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu