No apcietinājuma atbrīvo kukuļņemšanas lietā aizdomās turētos Feierābendu un Plētienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa pirmdien no apcietinājuma atbrīvojusi kukuļņemšanas lietā aizdomās turētos Kārtības policijas pārvaldes inspektoru Ilmāru Plētienu un Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieku Arvilu Feierābendu; viņiem tiks piemērots cits drošības līdzeklis, TVNET pastāstīja advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Vārpiņš paskaidroja, ka tiesa secinājusi - Feierābendu nav pamata turēt apcietinājumā, tāpēc nolemts iepriekš piemēroto drošības līdzekli mainīt. Vienlaikus izmeklēšana tiek turpināta.

Iekšējās drošības birojs (IDB) par kukuļņemšanu aizturējis Valsts policijas (VP) Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieku Arvilu Feierābendu un Kārtības policijas pārvaldes inspektoru Ilmāru Plētienu. Tāpat aizturētas vēl divas citas personas.

Feierābenda advokāts Saulvedis Vārpiņš iepriekš skaidroja, ka tieši pret Feierābendu pierādījumu nav un viņa paturēšana apcietinājumā ir pazemojoša.

Spēkā esošā kārtība nosaka, ka piemēroto drošības līdzekli atkārtoti varēs lūgt pārskatīt pēc diviem mēnešiem.

Aizstāvība norādījusi, ka Feierābends policijā strādājis 20 gadus, strādājis ar atdevi un drošības līdzekļa piemērošanā būtu jāvērtē arī viņa personība, kas netika darīts. Advokāti norāda, ka Feierābends naudu nav ņēmis, tam nav pierādījumu. Summa, kas ir tieši viens tūkstotis eiro, tika pārskaitīta uz cita policista kontu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis paziņojis, ka saistībā ar notikušo tiks vērtēta arī Feierābenda priekšnieka, Valsts policijas Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka Arta Velša, atbildība.

Feierābends ir aizturēts par kukuļņemšanu, bet Plētiens - par starpniecību kukuļošanā.

Jautāts par apsūdzības epizodi, Feierābenda advokāts Ivars Puķītis stāstījis, ka 27.janvārī divas personas esot kārtojušas sertifikātu ieroču iegādei. Lai tādu sertifikātu saņemtu, ir jānokārto eksāmens, un šīs divas personas to izdarījušas. Feierābends kā komisijas priekšsēdētājs sertifikātu parakstījis. Pēc advokāta norādītā, «viņam šie uzvārdi neko neizteica». Tāpat advokāts piebilda, ka Feierābends nebija vienīgais komisijas loceklis.

Pēc advokāta rīcībā esošās informācijas par apcietinājuma piemērošanu, kukulis 1000 eiro apmērā nav ticis dots skaidrā naudā, tas ieskaitīts Plētiena kontā, kurš «esot ņēmis naudu, jo viņam esot slima māte». Plētiena pārstāve epizodi nekomentēja, sakot, ka lietā viss vēl nav līdz galam skaidrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu