Vecmīlgrāvī sasietā suņa lietā iesaistītā policista rīcība bijusi neprofesionāla

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieks

Pēc notikuma, kurā kāds suns Vecmīlgrāvī tika sasiets, izmantojot līmlenti, vērtēta arī Rīgas pašvaldības policijas darbinieku rīcība. Secināts, ka ekipāžas vecākais darbinieks rīkojies neprofesionāli. Viens no darbiniekiem norīkots citu pienākumu pildīšanai.

Likumsargu pārstāvis Toms Sadovskis TVNET pastāstīja, ka Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki pirmajā darba dienā pēc šā notikuma apskatīja dzīvokli, kurā tika turēts suns. Pēc pārbaudes tika konstatēts, ka nav ievērotas visas nepieciešamās mājdzīvnieku turēšanas prasības, proti, suns nebija vakcinēts. Par šo pārkāpumu noformēts protokols.

Vienlaikus par notikušo informēts Pārtikas un veterinārais dienests, kur sākta administratīvā lietvedība pār dzīvnieku labturības noteikumu pārkāpumu.

Savukārt par darbu notikuma vietā Rīgas pašvaldības policijā tika sasaukta Ētikas komisijas sēde, kurā pēc visu apstākļu izvērtēšanas tika konstatēts, ka ekipāžas vecākā darbinieka rīcība bijusi neprofesionāla.

Līdz ar to, izvērtējot darbinieka atbilstību viņa pienākumiem, lemts viņu norīkot citu darba pienākumu izpildei,

viņš vairs nebūs ekipāžas vecākais.

TVNET jau ziņoja, ka vietnē «Facebook» ceļo bildes ar nežēlīgu izturēšanos pret suni. Bilžu autore raksta, ka foto uzņemti sestdien, 16. aprīlī, plkst. 12 dienā Vecmīlgrāvī.

Viņa rakstīja, ka pastaigas laikā Vecmīlgrāvja mežā pamanījusi sievieti un vīrieti kopā ar trīs maziem bērniem. Sākotnēji viņa nav sapratusi, kas notiek, taču tad uz zemes, ar līmlenti sasietu, ieraudzījusi suni. Dzīvniekam bija sasietas ķepas un aizlīmēta mute.

Sieviete notiekošo sākusi fotografēt. Kad suņa saimnieki to pamanījuši, vīrietis sācis draudēt. Bilžu autore zvanījusi policijai, taču atbraukušie Rīgas pašvaldības policisti notiekošajā neko sliktu nesaskatīja.

Sieviete atradusies tikai pusotru metru no busiņā sēdošā policista, kad suņa saimnieks pienācis un kliedzis, ka vēlāk atradīšot gan viņu, gan viņas suni, ar kuru viņa bija devusies pastaigā pa mežu. Sieviete pagriezusies un jautājusi, vai policists draudus dzirdējis, taču tikusi ignorēta. «Viņš aizgriezās, pat nerunāja. Vēlreiz prasīju, atkal nekādas reakcijas,» viņa stāsta.

Vienlaikus RPP izplatīja paziņojumu, ka tiks vērtēta arī policijas darbinieku rīcība, bet suņa saimniekam tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par mājas (istabas) dzīvnieka turēšanas prasību pārkāpšanu. Par šo noteikumu pārkāpšanu fiziskajai personai izsaka brīdinājumu vai piespriež naudas sodu no 7 līdz 350 eiro. Suns esot sasiets, lai viņam apgrieztu spalvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu