KNAB lūdz apsūdzēt Jūrmalas būvinspektoru par €150 kukuļa pieņemšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļas būvinspektoru par par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, informēja KNAB.

Lieta tika sākta 2014.gadā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka valsts amatpersona pieprasīja 200 eiro un pieņēma 150 eiro kukuli par kādas jaunbūves pieņemšanu ekspluatācijā.

KNAB gan amatpersonas vārdu neatklāj, taču 2014.gada 19.decembrī KNAB veicis kratīšanu Jūrmalas pašvaldības būvinspektora Ralfa Morīša darba vietā.

Pēc notikušā Jūrmalas pilsētas dome nekavējoties atstādināja Morīti no darba, vienlaikus sākot dienesta pārbaudes, lai izvērtētu, kāpēc būvinspektors netika saukts pie disciplināratbildības jau 2013.gadā, kad konstatēta prettiesiska lēmuma sagatavošana par būvprojektam neatbilstošas ēkas pieņemšanu ekspluatācijā, kā arī secinātu, vai pārkāpumiem bijis sistemātisks raksturs. Vairākas amatpersonas saņēma sodus.

Morītis Jūrmalas pašvaldībā par būvinspektoru strādāja kopš 2011.gada 15.decembra.

Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leite apstiprināja, ka darba tiesiskās attiecības ar Morīti ir izbeigtas 2015.gada 27.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu