Ugunsgrēkā Brīvības gatvē ar dūmiem saindējies vīrietis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šā gada 24.maija plkst. 6.30 līdz 25.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, TVNET uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Vakardien plkst. 8.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Brīvības gatvi Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamā mājā deg telpa pirmajā stāvā un pārsegums starp pirmo un otro stāvu. Kopējā degšanas platība bija 35 m2. Ugunsgrēkā cieta apmēram 45 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja arī vienu sievieti. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 10.48.

Plkst. 10.03 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Kaunatas pagastu, kur dega saimniecības ēka. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka 150 m2 platībā deg saimniecības ēka, kūts un traktors. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās pasargāt blakus esošo dzīvojamo māju un saimniecības ēku, kā arī izglābt teliņu. Plkst. 14.10 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 14.01 ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumu Engures novada Smārdes pagastā, kur dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka šķūnis deg ar atklātu liesmu 140 m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja šķūņa bēniņos esošais siens, kas ugunsdzēsējiem glābējiem bija jāpārkrauj, lai pilnībā nodzēstu ugunsgrēku un pārliecinātos, ka sienā neatrodas degšanas perēkļi. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 19.31.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, krūmi, koks, sadzīves mantas, meža zemsedze, divas vieglās automašīnas, šķūnis, trīs dārza mājas, divas dzīvojamās mājas un

divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Līdztekus vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem – Aucē no koka nocelts kaķis, Rīgā atbrīvots atvērta loga ailē iesprūdis kaķis, Rēzeknē atbrīvots starp betona žogu un palīgēkas sienu iesprūdis kaķēns, bet Kuldīgas novadā izvilkta dīķī iekritusi govs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu