Ugunsgrēkos Latvijā cietis viens cilvēks; plaši degušas saimniecības ēkas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsuši 27 ugunsgrēkus, kuros cieta viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Vakar no rīta Rīgā, Brīvības gatvē, ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamā mājā deg telpa pirmajā stāvā un pārsegums starp pirmo un otro stāvu. Kopējā degšanas platība bija 35 kvadrātmetri. Ugunsgrēkā cieta apmēram 45 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja arī vienu sievieti.

Rēzeknes novada Kaunatas pagastā vakar 150 kvadrātmetru platībā dega saimniecības ēka, kūts un traktors. Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās pasargāt blakus esošo dzīvojamo māju un saimniecības ēku, kā arī izglābt teliņu.

Pēcpusdienā glābēji devās uz izsaukumu Engures novada Smārdes pagastā, kur dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka šķūnis deg ar atklātu liesmu 140 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja šķūņa bēniņos esošais siens, kas ugunsdzēsējiem glābējiem bija jāpārkrauj, lai pilnībā nodzēstu ugunsgrēku un pārliecinātos, ka sienā neatrodas degšanas perēkļi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, krūmi, koks, sadzīves mantas, meža zemsedze, divas vieglās automašīnas, šķūnis, trīs dārza mājas, divas dzīvojamās mājas un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Līdztekus vakar glābēji devās palīgā nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem - Aucē no koka nocelts kaķis, Rīgā atbrīvots atvērtā loga ailē iesprūdis kaķis, Rēzeknē atbrīvots starp betona žogu un palīgēkas sienu iesprūdis kaķēns, bet Kuldīgas novadā izvilkta dīķī iekritusi govs.

Desmit ugunsgrēki fiksēti Rīgā, bet citās pilsētās un Latvijas novados - attiecīgi pieci un 12 ugunsgrēki. 18 gadījumos VUGD darbinieki devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 43, bet cietuši vēl 142 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu