Celta apsūdzība korupcijā vainotajam Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nolēmusi saukt pie kriminālatbildības Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāju Anatoliju Abramovu un kādu uzņēmēju par korupciju.

Pret Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētāju celta apsūdzība pēc Krimināllikuma pantiem, kas paredz atbildību par pirmstiesas kriminālprocesā iegūto ziņu izpaušanu, šaujamieroča munīcijas nelikumīgu glabāšanu un kukuļņemšanu, pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Savukārt kāds uzņēmējs saukts pie kriminālatbildības par kukuļdošanu un grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu.

Ņemot vērā izmeklēšanas intereses, Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore pagaidām plašāku informāciju par minēto kriminālprocesu nevar sniegt.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja iepriekš izplatītajā paziņojumā teikts, ka lieta tika sākta 2015.gadā un izmeklēšanā noskaidrots, ka Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs pieņēma no uzņēmēja kukuli - tiesības izmantot uz uzņēmuma vārda izdotu degvielas karti, kuru lietojot valsts amatpersona guva prettiesisku labumu.

Kukulis tika nodots valsts amatpersonai par pretlikumīgu darbību veikšanu juridiskās personas interesēs, tostarp par tādu tehnisko specifikāciju sagatavošanu, kā rezultātā uzņēmums uzvarēja publiskajā iepirkumā.

Pierādījumi liecina, ka kukulis dots no uzņēmuma līdzekļiem, kā arī uzņēmuma grāmatvedības dokumentos tika norādītas nepatiesas ziņas, lai slēptu izdarīto noziedzīgo nodarījumu.

Ņemot vērā, ka kukuļdošana, iespējams, izdarīta juridiskās personas interesēs, šā kriminālprocesa gaitā tika sākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Izmeklēšanā arī konstatēts, ka Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs izpauda pirmstiesas kriminālprocesā iegūtās ziņas, kā arī bez attiecīgas speciālas atļaujas uzglabāja šaujamieroča munīciju.

Rīgas Centrāltirgus ir 100% Rīgas pašvaldībai piederoša akciju sabiedrība. Akciju turētāja pilnvarotais pārstāvis ir Rīgas mērs.

Rīgas mērs Nils Ušakovs maija vidū skaidroja, ka Abramovs jau pagājušajā gadā tika atstādināts un nav ne valdes priekšsēdētājs, ne valdes loceklis. Tomēr viņš, būdams valdes priekšsēdētājs, bija sācis divus svarīgus projektus, un visai pilsētai ir būtiski, lai tie tiktu īstenoti, - bruģēšana pie tirgus laukumiem un kanālmalas sakārtošana. Bruģēšana ir jāpabeidz šogad, bet kanālmalas sakopšanai ir paredzēts nākamais gads.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu