«Rīgas satiksmes» nanotehnoloģiju kriminālprocesā pēc gada nav ne aizdomās turēto, ne cietušo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai arī kriminālprocesa izmeklēšana saistībā ar «Rīgas satiksmes» nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedrisko transporta līdzekļu tīrīšanai un apstrādei no uzņēmuma «MJ Partneri» norit vairāk nekā gadu, pašlaik tajā nav nedz aizdomās turēto, nedz cietušo.

Šīs lietas izmeklēšanu kritizējis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, norādot, ka tā ievērojami kavējas.

Valsts policijas (VP) pārstāvis Dairis Anučins TVNET skaidroja, ka sākotnēji lietu izmeklēja VP Rīgas reģiona pārvalde, tomēr, ņemot vērā lietas ievērojamo apjomu un sarežģītību, kas vairāk atbilst Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) pieredzei šāda veida lietu izmeklēšanā, kā arī nepieciešamību īstenot starptautisko sadarbību lietas izmeklēšanā, tika nolemts lietu nodot izmeklēšanai ENAP.

Turpinās izmeklēšanas darbību veikšana un plānošana. Pašlaik kriminālprocesā nevienai personai nav piemērots statuss, kas dotu tiesības uz aizstāvību, kā arī nevienai personai nav piemērots cietušās personas statuss, norādīja Anučins.

Izmeklēšanas interesēs VP nekomentē, ar kurām valstīm tiek īstenota starptautiskā sadarbība.

TVNET vēstīja, ka sākts kriminālprocess saistībā ar «Rīga satiksmes» nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedrisko transporta līdzekļu tīrīšanai no uzņēmuma «MJ Partneri» saistībā ar aizdomām, ka iepirkts ūdens, nevis tīrīšanas līdzekļi.

«Rīgas satiksme» 2013.gadā pēc izsludinātā iepirkuma noslēdza līgums ar uzņēmumu «MJ Partneri» par nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedriskā transporta tīrīšanai un apstrādei par kopējo summu 280 tūkstoši latu (398,4 tūkstoši eiro).

Tāpat ziņots, ka VID bija radušās aizdomas par krāpšanos ar nodokļiem, tāpēc dienests pieprasīja «MJ partneriem» uzrādīt «Rīgas satiksmei» piegādāto preču izcelsmes dokumentus. Savukārt pērnā gada martā VID sāka pārbaudi «Rīgas satiksmē».

TV3 raidījums «Nekā personīga» ziņoja, ka VID «Rīgas satiksmes» darījumu ar nanotehnoloģiskajiem mazgāšanas līdzekļiem atzinis par nenotikušu, tādēļ pašvaldības uzņēmumam draud 100 tūkstošu eiro liels uzrēķins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu