Ugunsgrēkā cietis ugunsdzēsējs; no degošās mājas izglābj kāmi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Aizvadītajā diennaktī, no 26.maija plkst. 6.30 līdz 27.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus, no kuriem 24 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkos cieta divi cilvēki.

Plkst. 15.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Lejas ielu Rīgā, kur no dzīvojamās mājas pagraba nāca dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka četrstāvu dzīvojamās mājas pagrabā deg šķūņi un sadzīves mantas 10 m2 platībā. No piedūmotās dzīvojamās mājas ar glābšanas maskas palīdzību tika izvesta un izglābta apmēram 30 gadus veca sieviete, kura bija saindējusies ar dūmiem un tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. No ēkas tika evakuēti divi cilvēki. Plkst. 17.03 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 18.02 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bruņinieku ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī deg mēbeles un sadzīves mantas 5 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 25 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar dūmiem un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 18.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šorīt plkst. 4.02 tika saņemts izsaukums uz Lielo ielu Saldū, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pusotra stāva dzīvojamā māja deg 200 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no degošās ēkas evakuējās 15 cilvēki. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no piedūmotajām telpām izglābt kāmi. Dzēšot ugunsgrēku, sejas traumu guva viens ugunsdzēsējs glābējs, kas tika hospitalizēts tālākai apskatei. Plkst. 5.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet plkst. 8.00 vēl turpinājās tā likvidācija.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, grils, malka, koks, meža zemsedze, divas vieglās automašīnas, lapene, garāža, dārza māja, ēkas starpstāvu pārsegums un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Līdztekus vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā vairākiem nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem –

Aizkrauklē no līdzās virces bedrei esošajiem mēsliem izvilkta govs, Liepājā atbrīvots dzīvojamās mājas ventilācijas šahtā iesprūdis putns,

Iecavā atbrīvots logā iesprūdis kaķis, savukārt Rīgā noķerts un palaists brīvībā kādā dzīvoklī ielidojis sikspārnis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu