VP saistībā ar tiesā zaudētu strīdu cieš zaudējumus € 1374 apmērā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saistībā ar tiesā zaudētu strīdu pret policijas darbinieku Valsts policijai (VP) jāmaksā 1374 eiro, informēja Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrībā.

Arodorganizācijas izplatītajā paziņojumā skaidrots, ka 2014.gada rudenī VP vērsās tiesā ar prasību pret policijas darbinieku par zaudējumu piedziņu 6825 eiro apmērā par mācībām VP koledžā. Tāpat tika lūgts piedzīt tiesas izdevumus 512 eiro, attiecīgi kopumā - 7337 eiro.

Kā paskaidroja arodbiedrībā, darbinieks pabeidza savas studijas koledžā. Saskaņā ar līgumu viņam dienestā bija jānostrādā pieci gadi, tomēr viņš nostrādāja nepilnu gadu. Taču pēc diviem gadiem un diviem mēnešiem viņš dienestā atjaunojās, līdz ar to zaudējumi policijai netika radīti.

Ar Daugavpils tiesas spriedumu Valsts policijas prasība tika apmierināta. Tomēr Latgales apgabaltiesa 2015.gada 28.septembrī VP prasību noraidīja, piedzenot no policijas darbinieka labā tiesāšanas izdevumus kopsummā 450 eiro apmērā, kā arī piedzenot valsts labā tiesāšanas izdevumus un valsts nodevu - 412,41 eiro.

VP iesniedza kasācijas sūdzību, bet 18.maijā Augstākās tiesas Civillietu departaments rīcības sēdē atteica ierosināt kasācijas tiesvedību. Līdz ar to Latgales apgabaltiesas spriedums ir stājies spēkā.

Kā norādīja arodbiedrībā, tādējādi šī prasība pret policijas darbinieku radīja VP zaudējumus 1374 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu