DP nesaskata sodāmas darbības Ušakova publicētajā karikatūrā par okupāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Drošības policija (DP) ir noslēgusi resorisko pārbaudi saistībā ar vairāku personu iesniegumiem par Rīgas mēra Nila Ušakova 2016. gada 22. aprīlī ievietoto un izplatīto karikatūru sociālajā vietnē www.facebook.com Resoriskās pārbaudes ietvaros Ušakovs tika uzaicināts uz DP paskaidrojuma sniegšanai.

Lai gan konkrētajā gadījumā netika konstatētas tāda noziedzīga nodarījuma pazīmes, kas būtu par pamatu kriminālprocesa uzsākšanai pēc Krimināllikuma 741.panta, DP vērš uzmanību, ka šāda veida rīcība neveicina vienotas pilsoniskās sabiedrības veidošanos. Gluži pretēji – šādas publiskās izpausmes veicina sabiedrības sašķeltību, kas vistiešākā mērā atbilst Krievijas ģeopolitiskajām interesēm.

Latvijas Republikas Satversmes 100. pants ikvienam garantē tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus, un aizliedz cenzūru. Taču jānorāda, ka minētās tiesības nav absolūtas. Izmantojot Satversmē noteiktās tiesības provokatīviem mērķiem, amatpersona demonstrē izpratnes trūkumu par atbildību pret vēlētājiem un valsts drošību, norāda DP.

Pats Ušakovs norādījis, ka šādu attēlu publicējis, jo uzskata, ka nav pareizi pašreizējās valstī esošajās problēmās meklēt cēloņus vēsturē, kā arī tērēt lielas naudas summas, lai pētītu pagātnes notikumu radītos zaudējumus tā vietā, lai šos līdzekļus ieguldītu pašreizējo problēmu risināšanā.

TVNET ziņoja, ka DP vērtēs vēl kādu iesniegumu saistībā ar publicēto karikatūru.

PSRS laikā aptuvenie nodarītie zaudējumi Latvijas ekonomikai ir 185 miljardi eiro, lēš PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija. Saistībā ar Ušakova publicēto karikatūru Eiropas Parlamenta deputāteInese Vaiderevērsusies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera.

PSRS laikā aptuvenie nodarītie zaudējumi Latvijas ekonomikai ir 185 miljardi eiro, lēš PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija. Saistībā ar Ušakova publicēto karikatūru Eiropas Parlamenta deputāteInese Vaiderevērsusies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera.

«Aicinu izvērtēt Ušakova publicēto viedokli, uzaicinot viņu uz prokuratūru paskaidrojuma par konkrēto publikāciju sniegšanai, kā arī saukt viņu pie likumā noteiktās atbildības par genocīda pret Latvijas Republiku un tās iedzīvotājiem noliegšanu, attaisnošanu un rupju noniecināšanu,» pausts Vaideres vēstulē, kas nosūtīta ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu