Iesaistoties CSDD darbiniekiem, iespējams, realizēta ekskluzīvu automašīnu kontrabandas shēma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija atklājusi vērienīgu ekskluzīvu automašīnu kontrabandas shēmu, kuru, iespējams, pieseguši Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbinieki, liecina «Latvijas televīzijas» rīcībā esošā neoficiālā informācija. Krāpnieki no Krievijas ieveduši tādas ekskluzīvas automašīnas, kā «Ferari», «Range Rover» un citas. Mašīnas Latvijas - Krievijas robežu šķērsojušas savā gaitā, nevis uz treileriem.

Pēc tam tās uzliktas pagaidu uzskaitē, bet vēlāk pārdotas. «Latvijas televīzija» vēsta, ka CSDD amatpersonas, reģistrējot mašīnas jau ar Latvijas numurzīmēm, ignorējušas faktu, ka tās sākotnēji ievestas no Krievijas un, ka par tām jāmaksā ievedmuita.

Shēmas rezultātā gar valsts budžetu aizgājuši simtiem tūkstoši eiro. Savukārt legalizētās mašīnas kļuva par Eiropas Savienības izcelsmes spēkratiem, ko tālāk var brīvi pārdot citās valstīs.

«Latvijas Televīzijas» neoficiālā informācija arī liecina, ka aizdomās par šo pārkāpumu, iespējams, vairāki CSDD darbinieki aizturēti.

CSDD pārstāvis Jānis Aizpors informēja, ka direkcija jau sākotnēji sadarbojās ar VID Muitas policiju. «Pārbaude CSDD ir mūsu sadarbības tiešs rezultāts. Pēc mūsu informācijas procesā ir iesaistīti daudzi spēlētāji,» norāda Aizpors.

Viņš uzsver, ka CSDD atbildīgie darbinieki izmeklētājiem ir jau iepriekš snieguši informāciju un nepieciešamo atbalstu sekmīgai Izmeklēšanas operācijas realizācijai.

Vai un kā CSDD darbinieki ir iesaistīti šajā procesā, direkcija patlaban nekomentē.

CSDD turpinās sadarboties ar izmeklētājiem, sniedzot informāciju, bet vienlaikus ir ieviesti jauni pasākumi analoģisku kontrabandas gadījumu novēršanai, norāda Aizpors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu