CSDD neapstiprina darbinieku iesaisti koruptīvās shēmās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) nevar apstiprināt darbinieku iesaisti kādās shēmās vai koruptīvās darbībās, Latvijas Televīzijas «Dienas ziņās» norādīja CSDD pārstāvis Jānis Aizpors.

Viņš skaidroja, ka CSDD konstatējis, ka mašīnas ievestas no Eiropas Savienības, nevis Krievijas, un direkcijas ieskatā reģistrācijas process bijis atbilstošs likumdošanai.

Tomēr viņš apstiprināja, ka CSDD darbiniekiem ir bijušas pārrunas ar VID Muitas policijas darbiniekiem, kas izpaudusies kā nopratināšana.

Par šo gadījumu CSDD sākta iekšējā pārbaude.

BNS jau ziņoja, ka VID Muitas policija atklājusi vērienīgu ekskluzīvu automašīnu kontrabandas shēmu, kuru, iespējams, pieseguši CSDD darbinieki, liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Krāpnieki no Krievijas ieveduši tādas ekskluzīvas automašīnas, kā «Ferari», «Range Rover» un citas. Mašīnas Latvijas - Krievijas robežu šķērsojušas savā gaitā, nevis uz treileriem.

Pēc tam tās uzliktas uz pagaidu uzskaites, bet pēcāk pārdotas. CSDD amatpersonas, reģistrējot mašīnas jau ar Latvijas numurzīmēm, ignorējušas faktu, ka tās sākotnēji ievestas no Krievijas un, ka par tām jāmaksā ievedmuita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu