Robežsargiem pārkāpēju ķeršanā aktīvi palīdz arī vietējie iedzīvotāji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas austrumu pierobežas iedzīvotāji aizvien aktīvāk izrāda iniciatīvu un sniedz atbalstu Valsts robežsardzei nelegālās migrācijas novēršanā. Robežsardze izsaka pateicību par vietējo iedzīvotāju aktīvu iesaisti robežpārkāpēju atklāšanā, kā arī turpmāk aicina informēt robežsardzes struktūrvienības par pamanītajām nelikumīgajām darbībām robežas tuvumā, TVNET pavēstīja robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Tā šogad jau bijuši pieci gadījumi, kad vietējie iedzīvotāji informējuši robežsardzes struktūrvienības par pamanītām aizdomīgām personām pierobežā. Kā rezultātā robežsargi aizturēja 28 nelikumīgos robežķērsotājus, t.sk. 16 Afganistānas un 8 Vjetnamas pilsoņus.

2015.gadā tādi bijuši 11 gadījumi. Pēc vietējo iedzīvotāju zvaniem robežsargi pērn aizturēja 100 nelikumīgos robežšķērsotājus, t.sk. personas no Vjetnamas, Irākas, Afganistānas, Krievijas u.c. valstīm.

Kopā šogad jau aizturēti 122 (Vjetnama - 82, Krievija - 18, Afganistāna - 16 u.c.) nelikumīgie «zaļās» robežas šķērsotāji un 19 (Krievija - 11, Latvija - 3, Ukraina - 2 u.c.) viņu atbalstītāji.

Pērn šajā laika posmā tika aizturēti 75 (Vjetnama - 62, Sīrija - 5, Krievija - 5 u.c.) «zaļās» robežas pārkāpēji un 18 (Latvija - 8, Krievija - 6, Polija - 2 u.c.) atbalstītāji jeb pārvadātāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu