VID vadītāja par nomelnošanas kampaņu informējusi Drošības policiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone par saņemtajiem anonīmajiem sūtījumiem saistībā ar viņas un VID nomelnošanu informējusi Drošības policiju un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB).

VID Sabiedrisko attiecību daļā pastāstīja, ka VID ģenerāldirektores rīcībā nav konkrētas informācijas, kas varētu būt šo anonīmo sūtījumu autors. Tajā pašā laikā viņa pieļauj iespēju, ka tās varētu būt personas, kam VID notiekošās un plānotās pārmaiņas traucē turpināt iepriekš darīto, kā rezultātā notiek mēģinājumi ietekmēt sāktos darbus.

"Runa nav par tiešiem draudiem dzīvībai vai veselībai, tie drīzāk ir centieni izplatīt maldinošu un apmelojošu informāciju ar mērķi negatīvi ietekmēt VID kā iestādes kopumā, kā arī tās vadošo amatpersonu tēlu un reputāciju. Par saņemtajiem anonīmajiem sūtījumiem VID vadītāja ir informējusi finanšu ministri, KNAB vadītāju un Drošības policiju.

LETA jau ziņoja, ka nezināma persona vai personu grupa mēģina īstenot Pētersones nomelnošanas kampaņu. Intervijā 27.maijā Latvijas Radio Pētersone skaidroja, ka spiediens un nomelnošanas kampaņa pret VID esot novērojama galvenokārt sociālajos tīklos. Savukārt politisko spiedienu viņa līdz šim neesot izjutusi.

Savukārt pagājušā ceturtdienā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) arī paziņoja, ka patlaban no dažādām pusēm tiek izdarīts spiediens uz VID un Pētersoni, kas ir tieši saistīts ar VID sāktajām darbībām - darbinieku rotāciju iestādē.

14.aprīlī toreizējais VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis paziņoja, ka VID nomelnošanas kampaņu rīkojot kāds organizētās noziedzības grupējums. «Mēs labi zinām, kurš organizētās noziedzības grupējums rīko šo kampaņu. Tiek darīts viss iespējamais, lai nomelnotu VID un tā darbiniekus,» toreiz uzsvēra Čerņeckis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu