Apsūdz trīs vardarbīgus likumsargus par filmēšanas liegšanu iecirknī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

2016. gada 20. maijā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā uzrādītas apsūdzības trim Valsts policijas darbiniekiem par to, ka viņi, būdami valsts amatpersonas, izdarīja tīšas darbības, kas acīmredzami pārsniedz valsts amatpersonai ar likumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas un šīs darbības ir saistītas ar vardarbību.

Prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina TVNET pavēstīja, ka apsūdzētie, 2015. gada maijā pildīja savus dienesta pienākumus Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī.

Pērnā gada 2. maijā minētajā iecirknī ieradās kāds vīrietis, kurš vēlējās iesniegt iesniegumu par kāda Rīgas kluba apsardzes darbinieka iespējami prettiesisku rīcību. Vīrietis atrazdamies iecirkņa telpās, lietoja savu mobilo telefonu, veicot filmēšanu. Viens no Valsts policijas darbiniekiem sarunas laikā ar šo vīrieti bez tiesiska pamata pieprasīja viņam pārtraukt filmēšanu ar mobilo telefonu un pieprasīja izdzēst jau veikto ierakstu.

Vīrietis izteica iebildumus par, viņaprāt, nepamatoto aizliegumu lietot mobilo telefonu, filmējot notiekošo Operatīvās vadības grupas telpās, bet apsūdzētās personas, rīkojoties saskaņoti, personu grupā pret viņu nepamatoti pielietoja fizisku spēku, tas ir vardarbību. Bez tam, kad pret cietušo tika pielietots fizisks spēks, apsūdzētie pieprasīja vīrietim izdzēst mobilajā telefonā esošos nofilmētos videofailus, pēc kā viens no kārtībsargiem, ievadot, prettiesisku darbību rezultātā iegūto mobilā telefona drošības kodu, izdzēsa mobilajā telefonā esošos videofailus.

Ar savām darbībām Valsts policijas darbinieki izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 317. panta otrajā daļā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu