Jelgavā par viltotu eiro banknošu izgatavošanu un izplatīšanu aizturēta trīs personu grupa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavā aizturēta trīs personu grupa, kas no 11.marta līdz 7.maijam dažādās ielu tirdzniecības vietās norēķinājās ar desmit eiro viltotām banknotēm. Divas no aizturētajām personām ir agrāk vairākas reizes tiesātas par citiem noziedzīgiem nodarījumiem, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Pēc viltotu banknošu nonākšanas ielu tirdzniecības vietās Jelgavā sākti četri kriminālprocesi. Izmeklēšanas laikā pie kādas personas atrasta kopēšanas iekārta un speciālas papīra lapas, uz kurām tika kopētas naudaszīmes. Pie citas personas policijas darbinieki atrada 48 viltotas desmit eiro banknotes un 22 viltotas piecu eiro banknotes - kopumā izņemtas banknotes 590 eiro vērtībā.

Divām no aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, bet vienai ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta aizdomās turēto personu saistība ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Par viltotu naudaszīmju izgatavošanu, kā arī par šāda viltojuma izplatīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu