Tiesa atzīst darba devēja atbildību par «Zaļās Mārupes» darbinieku saindēšanos ar biogāzi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi uzņēmuma «Zaļā Mārupe» pieteikumu, atstājot spēkā Valsts darba inspekcijas (VDI) izmeklēšanā konstatēto saistībā ar uzņēmumā notikušo nelaimes gadījumu, kurā ar biogāzi saindējās trīs darbinieki, no kuriem divi gāja bojā, informēja VDI.

Nelaimes gadījums uzņēmumā «Zaļā Mārupe» notika 2014.gada 3.novembrī. VDI veica nelaimes gadījuma izmeklēšanu, kā rezultātā konstatēja, ka nelaimes gadījums ir saistīts ar nepilnībām darba aizsardzībā.

Atbildība par nelaimes gadījuma cēloņiem tika uzlikta darba devējam - «Zaļā Mārupe» - un Darba aizsardzības institūtam. Kā galvenie šī nelaimes gadījuma cēloņi tika noteikta darba aizsardzības normatīvo aktu prasībām neatbilstoši veikta darba vides iekšējā uzraudzība, nodarbināto nepietiekama informētība par cilvēka veselības un dzīvības reālo apdraudējumu, saskaroties ar biogāzi slēgtā telpā, kā arī nodarbināto nenodrošināšana ar atbilstošiem individuālās aizsardzības līdzekļiem.

Pēc VDI vēstītā, nepiekrītot VDI konstatētajiem pārkāpumiem, «Zaļā Mārupe» tos apstrīdēja, taču Administratīvā rajona tiesa noraidīja «Zaļā Mārupe» pieteikumu, atstājot spēkā VDI izmeklēšanā konstatēto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu