Par laupīšanām Jūrmalā aizturēti divi nepilngadīgi jaunieši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Par laupīšanām Jūrmalā aizturēti divi nepilngadīgi jaunieši, informēja Valsts policijā.

Likumsargi pagājušās nedēļas beigās un šīs nedēļas sākumā saņēma informāciju par divām laupīšanām. 16.jūnijā agri no rīta Jūrmalā, Slokas mikrorajonā, divi vīrieši, pielietojot fizisku spēku un nodarot citam vīrietim miesas bojājumus, nolaupīja viņa somu, kurā atradās dažādas personīgās mantas, tostarp planšetdators, mobilais telefons un naudas maks.

Savukārt 20.jūnijā no rīta Jūrmalā, Rūpniecības ielā, kāds vīrietis, pielietojot fizisku spēku, pagrūda sievieti un nolaupīja viņai somu ar personīgajām mantām, tostarp mobilo telefonu un naudas maku, kurā atradās aptuveni 200 eiro, un personas dokumentus.

Jūrmalas iecirkņa policisti sāka izmeklēšanu, kuras laikā noskaidroja, ka abas laupīšanas pastrādājuši vieni un tie paši cilvēki. Proti, 16.jūnijā cietušo aplaupījuši 16 un 17 gadus veci jaunieši, bet 20.jūnijā laupīšanu pastrādājis jau iepriekš minētais 16 gadus vecais jaunietis viens pats.

Otrdien, 21.jūnijā, policisti aizturēja abus aizdomās turamos. 16 gadus vecais jaunietis tika aizturēts Jūrmalā, savukārt 17 gadus vecais jaunietis - Valmierā. Aizturētās personas atzina savu vainu noziegumā.

Patlaban policisti ir atguvuši daļu no abos notikumos nolaupītajām mantām, taču likumsargi turpina izmeklēšanu, kuras laikā skaidros arī pārējo mantu atrašanās vietu un aizturēto saistību ar citiem noziegumiem.

Pret abiem jauniešiem sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu