Kriminālprocess par vilciena notriekto zēnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par 7 gadus jaunā zēna nāvi Mangaļos, kur viņš ar velosipēdu paskrēja zem garām braucoša vilciena, policija sākusi kriminālprocesu. Tajā skaidros arī to, kāpēc mazais braucējs tik bīstamā vietā bija viens, bez vecākiem. Vietējie iedzīvotāji šo dzelzceļa pāreju atzīst par nedrošu, jo vilcienu pamanīt traucē koki. Uzņēmumā «Latvijas dzelzceļš» gan uzsver, ka šis ir pirmais negadījums šajā vietā. It kā viens jau nebūtu par daudz....

Šogad maijā zēns pabeidza pirmo klasi, un šīs bija viņa pirmās vasaras brīvdienas jau kā skolniekam. Diemžēl sestdien ap deviņiem vakarā puika ar riteni šajā vietā šķērsoja ceļu pasažieru vilcienam Rīga-Skulte, kas tikko bija izbraucis no Mangaļu stacijas.

Atis Čakārnis, Ziemeļu iecirkņa kriminālpolicijas priekšnieks: Cik no mašīnista liecībām redzams, vilciena ātrums bija 50-60 km/h. Tika veikta avārijas bremzēšana, skaņas signāls, bet diemžēl puika gāja bojā.

Šķērsojis automašīnu pilno Viestura prospektu, kur ir regulējama gājēju pāreja, zēns pāri sliedēm atgriezās mājās. Pieaugušie ar viņu nebija.

Policijā atzīst, ka uzsāktā kriminālprocesa ietvaros zēna ģimene vēl nav pratināta.

To neļauj vecāku emocionālais stāvoklis. Traģēdijas vietā atnesti ziedi, deg sveces un nolikts rotaļu traktors.

Apkaime pārdzīvo.

Vera, dzīvo apkaimē: Svilpt nesvilpj. Tikko pabrauca garām vilciens, paši dzirdējāt. Nezinu, ko darīt. Tuneli būvēt?

Tāpat gar Viestura prospektu augošajiem kokiem, kas aizsedza zēna skatu uz vilcienu, šodien apcirptas atvases. Latvijas dzelzceļā skaidro, ka šī pāreja līdz šim skaitījās droša – līdz svētdienas traģēdijai te nebija notriekts neviens.

Māris Ozols, VAS «Latvijas dzelzceļš» pārstāvis: Pārbrauktuve aprīkota atbilstoši visiem noteikumiem. Bojāgājušais riteņbraucējs bija pārāk mazs, lai viņam būtu velosipēda vadītāja apliecība. To Latvijā var iegūt no desmit gadu vecuma, nokārtojot eksāmenu. Jaunākiem bērniem par drošību uz ceļa jāmāca skolā un noteikti jāstāsta ģimenē.

Bezklaislīgā statistika liecina, ka pēdējo desmit gadu laikā bojā gājušo riteņbraucēju skaits Latvijā samazinājies trīs reizes. Pērn neviens riteņbraucējs līdz 14-it gadu vecumam nāvējošas traumas nav guvis. 2014.gadā bojā gājis viens bērns vecumā no 6-9 gadiem, vēl pirms gada miris riteņbraucējs vecuma grupā no 10-14 gadiem.

Mangaļos nobrauktajam zēnam vasaras vidū būtu palikuši astoņi gadi...

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu