Šogad 78 šoferi pieķerti radaru detektora izmantošanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šogad Valsts policija pieķērusi 78 šoferus, kas izmantojuši radaru detektoru, informēja Valsts policijā. Pēdējais gadījums reģistrēts vakar. Netrafarētās policijas auto uzmanību pievērsa Iecavas virzienā braucoša «Range Rover» markas automašīna, kuras vadītājs strauji samazināja braukšanas ātrumu brīdī, kad likumsargi veica ātruma režīma kontroli.

Aizdomas par šofera pretlikumīgajām darbībām vēl vairāk pastiprināja fakts, ka, pietuvojoties minētajam transportlīdzeklim, pie automašīnas vējstikla policisti pamanīja priekšmetu, kas izskatījās līdzīgs ierīcei, ar kuru var uztvert ātruma mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus to darbībā. Lai pārbaudītu radušās aizdomas, policisti apturēja minēto transportlīdzekli un veica šofera pārbaudi.

Pēc automašīnas apturēšanas aizdomīgā ierīce vairs nebija piestiprināta pie priekšējā vējstikla, taču sarunas laikā ar autovadītāju salonā bija dzirdami specifiski skaņas impulsi, kādus parasti izdod radaru detektori. 1973.gadā dzimušais šoferis noliedza, ka šādu ierīci izmantotu, un atteicās to uzrādīt.

Ņemot vērā, ka par šādas ierīces izmantošanu braukšanas laikā Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz ierīces konfiskāciju, taču autovadītājs noliedza tā esamību, likumsargi sāka lietvedību, kuras ietvaros Bauskas rajona tiesai tika iesniegts pieteikums par administratīvā pārkāpuma vietas apskati.

Kamēr likumsargi gaidīja tiesas atļauju šādu apskati veikt, apturētās automašīnas vadītājs palūdza, vai var nokārtot savas dabiskās vajadzības tuvumā esošajos krūmos, kas viņam tika atļauts. Pēc tam, kad vīrietis bija nokārtojis savas dabiskās vajadzības, policists netālu no vietas, kur atradās vīrietis, zālienā pamanīja meklēto ierīci. Vēlāk, veicot mašīnas apskati, likumsargi tajā konstatēja kronšteinu, kas paredzēts radaru detektora fiksēšanai.

Šoferim sastādīts protokols par braukšanu ar transportlīdzekli, kurš aprīkots ar ierīci, kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā. Par šādu pārkāpumu pienākas sods 55 eiro apmērā, kā arī ierīces konfiskācija.

Valsts policija atgādina, ka, lai arī šādas ierīces tirgū ir pieejamas un tās var brīvi pirkt vai pārdot, Latvijā to izmantošana ceļu satiksmē ir aizliegta. Likumsargi arī turpmāk uzmanīs, vai šoferi nav aprīkojuši savu transportlīdzekli ar šādu ierīci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu