Par 142% vairāk gadījumu, kad pasta sūtījumos atrod narkotikas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šī gada pirmajā pusgadā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki pasta sūtījumos 184 gadījumos atklājuši dažādas narkotiskās vielas. Tas ir par 142% vairāk gadījumu nekā pērn pirmajā pusgadā, sacīja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Pērn pirmajā pusgadā pasta sūtījumos 76 gadījumos tika atklātas narkotiskās vielas.

Pasta sūtījumos atklāto narkotisko vielu daudzums 2016.gada pirmajā pusgadā bija 4296,965 grami, bet pērn pirmajā pusgadā - 1724,20 grami.

Galvenās valstis, no kurām pienākuši sūtījumi ar narkotikām, šogad ir tās pašas, kas pērn - Nīderlande, Lielbritānija, Vācija. Šogad tām pievienojusies arī Čehija un citas valstis.

Pērn pasta sūtījumos tika konstatēta marihuāna, metamfetamīns, amfetamīns, hašišs, kokaīns un LSD markas. Šogad klāt nākuši arī MDMA, «Extasy» un «spaiss» jeb ķīmiskie maisījumi.

Visbiežāk pasta sūtījumos konstatēti polietilēna vakuuma vai folijas iepakojumi ar narkotiskām vielām.

«Piemēram, veicot kontroli Latvijas Pasta šķirošanas cehā, darba suns pievērsa pastiprinātu uzmanību pasta sīkpakai no Beļģijas. Atverot pasta sūtījumu, konstatēts mazumtirdzniecības kartona iepakojums, kas paredzēts mobilo telefonu aksesuāriem. Atverot kartona iepakojumu, tajā konstatēts caurspīdīgs polietilēna iepakojums, kurā ievietots sudraba krāsas folija iepakojums ar gaiši dzeltenu kristālisku vielu,» informēja VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu