Rīgā policisti uz ielas atrod pazudušu divgadīgu zēnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki vakar uz ielas atraduši pazudušu divus gadus vecu zēnu, aģentūra LETA noskaidroja RPP.

Vakar policisti devās uz izsaukumu Lomonosova ielā, kur kāda sieviete ievērojusi divus gadus vecu puisēnu, kurš uz ielas atrodas bez vecāku uzraudzības. Sabiedriskā transporta pieturvietā atradusies sieviete ar mazu bērnu. Sieviete pastāstīja, ka pamanījusi, ka pa ielu skrien mazs bērns bez pieaugušo uzraudzības, pēc kā viņu apturējusi un izsaukusi policiju, līdz kārtības sargu ierašanās brīdim neviens arī nav meklējis puisēnu. Kundze paskaidroja, ka viņai jāsteidzas un puisēnu nodeva policijas darbiniekiem.

Bērns runāja neskaidri, līdz ar to nebija iespējams noskaidrot viņa identitāti. Apskatot puisēnu, viņš izskatījās vesels un aprūpēts. Kārtības sargi apsekoja tuvāko apkārtni, cenšoties uzmeklēt kādu, kas varētu atpazīt puisēnu. Nedaudz vēlāk pie policistiem pienāca kāds cilvēks un pastāstīja, ka zinot bērna vecākus un norādīja uz viņu dzīvesvietu. No kāda netālu esoša daudzdzīvokļa nama iznāca vīrietis, kurš paskaidroja, ka ir bērna tēvs un puisēnu vienu bija atstājis slēgtā pagalmā, jo vēlējies aiziet līdz dzīvoklim un paņemt maiņas apģērbu bērnam. Vīrietis atgriežoties padomājis, ka bērns spēlējot paslēpes.

Veicot personas datu pārbaudi, noskaidrots, ka bērnam nav oficiāli reģistrēts tēvs. No vīrieša noskaidrota bērna mātes identitāte, kura atradās dzīvoklī un pēc nakts maiņas gulēja. Pēc pamodināšanas sieviete ieradās pakaļ bērnam un apstiprināja, ka vīrietis ir bērna patēvs.

Vecāku uzvedība neliecināja par alkoholisko vai citu apreibinošo vielu klātbūtni. Arī bērns, ieraugot vecākus, bija priecīgs un tos apķēra. Apsekota bērna dzīvesvieta, konstatēts, ka bērnam ir atbilstoši uzturēšanās apstākļi. Puisēns nodots mātei un par notikušo pieņemta liecība.

Policija pateicas izpalīdzīgajai sievietei, kura uz ielas ievēroja puisēnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu