Pirmo reizi norisinājušās iekšlietu dienestu kadetu kopīgās mācības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Šodien Valsts policijas koledža kopā ar Valsts robežsardzes koledžu un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu pirmo reizi vēsturē rīkoja plašas kopīgas mācības visu trīs iestāžu audzēkņiem – topošajiem policistiem, robežsargiem un ugunsdzēsējiem-glābējiem.

Jau apmācību procesā ir ļoti nozīmīgi apgūt savstarpējo sadarbību un saskaņotību starp dienestiem dažādās situācijās, kas attiecīgi bija rīkoto mācību pamatmērķis, akcentē Valsts policija.

Uzdevumi, kuros pārklājās vairāku dienestu kompetences, bija izstrādāti ar mērķi, lai topošie policisti, robežsargi un ugunsdzēsēji-glābēji dažādās darba ikdienas un krīzes situācijās apgūtu komandas darba prasmes – spētu ātri un profesionāli reaģēt, sadarboties un apmainīties ar informāciju, lai pēc iespējas efektīvāk likvidētu iespējamās notikuma sekas.

Saskaņā ar mācību plānu, dienestu kadetiem šodien bija jārisina šāda situācija: robežsardzes amatpersonas, veicot ārzemnieku ieceļošanas, uzturēšanās un izceļošanas imigrācijas kontroli, uz robežas apstādina pārbaudei transportlīdzekli.

Pārbaudes laikā notiek personu bēgšana, kā rezultātā divas personas tiek aizturētas, bet divas iekļūst ceļu satiksmes negadījumā un notiek glābšanas darbi.

Taktiskajās mācībās piedalījās vairāk nekā 90 pārstāvju no minētajām mācību iestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu