Uz robežas aizturēti Indijas pilsoņi Latvijā pieprasa patvērumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Viļakas pārvaldes Punduru robežapsardzības nodaļas robežsargi ceturtdien, 21.jūlijā, par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturēja trīs Indijas pilsoņus, kas pēc tam Latvijā pieprasīja patvērumu, aģentūru BNS informēja Valsts robežsardzē.

No Indijas pilsoņiem pieņemts iesniegums par patvēruma pieprasīšanu, un tiesa lems, vai viņiem to piešķirt. «Notiek tālākās procesuālās darbības,» norādīja robežsardzē.

Ludzas pārvaldes Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi konstatēja, ka Latvijā ieceļojošie divi Tadžikistānas un viens Krievijas pilsonis intervēšanas laikā nevarēja uzrādīt pietiekamus iztikas līdzekļus Šengenas valstu apmeklējumam. Personām atteikta ieceļošana, un tās nogādātas atpakaļ uz Krieviju.

Lidostas «Rīga» robežkontroles punktā robežsargi konstatēja, ka uz Mančestru izceļojošam nepilngadīgajam Latvijas pilsonim nav vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Sastādīts lēmums par liegumu personai izceļot no Latvijas.

Transportlīdzekļu un kuģošanas ekspluatācijas jomā robežsargi atklājuši pārkāpumus 20 personām – 11 Krievijas, trim Baltkrievijas, trim Latvijas, diviem Lietuvas un vienam Vācijas pilsonim.

Uz ārējām robežām ceturtdien konstatēti 15 robežpārkāpēji, bet uz ārējām robežām un valsts iekšienē Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 39 likumpārkāpumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu