Fermā Jaunbērzē remontdarbu laikā gājuši bojā četri cilvēki; trīs cietušie

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Šodien pēcpusdienā saņemta informācija no Dobeles novada Jaunbērzes pagasta, kur kādā zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki. Vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā. Pārsūknējot mēslus no fermas telpām uz tvertnēm, iespējams, notikusi tehniska kļūda, kā rezultātā gāze noplūdusi ārpus slēgtajiem konteineriem.

Pēc sākotnējās informācijas, noplūde notikusi kādā slēgtā saimniecības telpā, kurā notikuši remontdarbi.

Noplūdes rezultātā gājušas bojā tās personas, kas atradās konkrētajā telpā, kur notikusi noplūde, - viena sieviete un divi vīrieši. Vēl trīs cilvēki, kuri ieelpojot saindējās ar indīgo gāzi, nogādāti slimnīcā.

LTV «Dienas ziņas» vēsta, ka bojā gājusī sieviete ir piecu bērnu māte. Divi no viņas bērniem cietuši negadījumā. Saimniecībā nodarbinātajiem strādniekiem nebija darba līgumu un viņi tur strādājuši neoficiāli.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka negadījumā Jaunbērzes zemnieku saimniecībā «Makleri» bojā gājis arī tās bijušais īpašnieks, pašreizējā īpašnieka tēvs - 1951.gadā dzimušais Pēteris Maklers.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka bojāgājušie ir 1951., 1969. un 1989.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1976.gadā dzimusi sieviete.

Sietniece ne apstiprināja, ne noliedza arī neoficiāli izskanējušo informāciju, ka bojāgājušajai sievietei palikuši nepilngadīgi bērni, no kuriem divi cietuši negadījumā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) TVNET uzzināja, ka pēc sākotnējās informācijas, noplūde notikusi nelielā, slēgtā saimniecības telpā, kurā tiek veikta vircas pārsūknēšana un notikuši remontdarbi.

Ugunsdzēsēji glābēji divus bojā gājušos atrada šajā telpā, bet vēl divus pie izejas.
Foto: Valsts policija

Valsts policija saistībā ar notikušo uzsākusi kriminālprocesu. Tiks skaidrots, vai notikušajam ir saistība ar remontdarbiem vai bijis cits iemesls. Pašlaik notikuma vietā strādā gan policija, gan glābēji, gan mediķi. Apkārtējo personu dzīvībai un veselībai briesmas nedraud.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša TVNET pastāstīja, ka Dobeles slimnīcā smagā stāvoklī nogādāts 36 gadus vecs vīrietis. Cietušais bijis bezsamaņā. Tāpat slimnīcā nogādāts desmit gadus vecs zēns, kā arī 13 gadus veca meitene. Meitene pašlaik tiek pārvesta uz slimnīcu Rīgā.

Vienlaikus Bukša akcentēja, ka cietušo bērnu stāvoklis ir stabils.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju, nelaime notikusi zemnieku saimniecībā «Makleri», kurai šā gada 30.maijā Dobeles tiesā pieteikta maksātnespēja.

Saskaņā ar «Firmas.lv» datiem «Makleri» darbības profils ir piena lopkopība. Saimniecības apgrozījums pagājušajā gadā bija 234 941 eiro salīdzinājumā ar 292 998 eiro pirms gada, bet zaudējumi sasniedza 168 149 eiro salīdzinājumā ar 88 764 eiro zaudējumiem 2014.gadā.

Saimniecības vienīgais īpašnieks ir Edgars Maklers.

Valsts policija pašlaik uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 146. panta otrās daļas – par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, ja tas izraisījis cilvēka nāvi.

Pēc negadījuma Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā vairāki bērni ievietoti krīzes centrā Dobelē

, pastāstīja Dobeles novada sociālā dienesta vadītāja Beata Limanāne.

«Bērni ievietoti krīzes centrā, pie viņiem brauc tēvs. Vairāk informācijas par ģimenes apstākļiem un citiem sensitīviem datiem sniegts netiks,» pauda sociālā dienesta vadītāja. Viņa nekomentēja arī, vai bērnu māte vai citi radinieki ir gājuši bojā negadījumā.

Savukārt cietušā vīrieša un divu cietušo bērnu stāvoklis raksturojam kā nopietns, pavēstīja slimnīcā.

Slimnīcas vadītājs pastāstīja, ka nevar zināt to, kādas traumas abiem bērniem tiks atklātas. «Ar viņiem pašlaik darbojas bērnu dakteri. Stāvoklis ir nopietns,» teica Bogužs. Viņš arī piebilda, ka slimnīcā nogādātā 36 gadus vecā vīrieša stāvoklis ir smags.

Uzņēmumu datu bāzes «Lursoft» informācija liecina, ka 2015.gadā saimniecība strādājusi ar 234 941 eiro lielu apgrozījumu un 168 149 eiro lieliem zaudējumiem.

Negadījums Jaunbērzes zemnieku saimniecībā «Makleri» noticis kūtsmēslu-šķidrmēslu pārsūknēšanas vada avārijas dēļ.

Avārijas rezultātā noplūduši kūtsmēsli, kas nelielā apjomā izplūduši arī piegulošajā teritorijā. Patlaban noplūde ir lokalizēta uz izlijušie kūtsmēsli tiek atsūknēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu