Latvijā vakar dzēsti 20 ugunsgrēki, cilvēki tajos nav cietuši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā diennaktī, laikā no svētdienas plkst.6.30 līdz pirmdienas plkst.6.30, Latvijā dzēsti 20 ugunsgrēki, cilvēki tajos nav cietuši.

Pirmdien plkst.4.39 plašs ugunsgrēks bija izcēlies kādā dzīvojamā mājā Ventspils novada Jūrkalnes pagastā. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, ēka jau dega 100 kvadrātmetru platībā un tai bija iebrucis jumts. Plkst.7.17 ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija, svētdien desmit ugunsgrēki dzēsti novados, četri Rīgā, bet seši - citās pilsētās.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 25 glābšanas darbus - 16 novados, septiņus Rīgā, bet divus - citās pilsētās.

Piemēram, svētdien VUGD darbinieki devās palīgā apmēram 77 gadus vecam vīrietim, kurš Varakļānu novada Murmastienes pagastā ogojot bija apmaldījies mežā. Uzturot sarunu ar vīrieti pa telefonu, glābēji viņu atrada un palīdzēja iziet laukā no meža.

Tikmēr Krāslavas novada Indras pagastā no kāda dīķa tika izcelts noslīcis apmēram 56 gadus vecu vīrietis.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 6795 ugunsgrēki, kuros cietuši 185, bet gājuši bojā - 50 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu