Pļavniekos no kāda midzeņa drošā vidē nogādāts pirmsskolas vecuma zēns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pļavniekos no kāda midzeņa drošā vidē Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki nogādājuši pirmsskolas vecuma zēnu, TVNET uzzināja policijā.

Sestdien, 23. jūlijā, Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Pļavniekos, kur norisinājās ģimenes konflikts. Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi sastapa kaimiņieni, kura pastāstīja, ka blakus kaimiņi ilgstoši traucējot apkārtējiem iedzīvotājiem mieru, dzīvoklī atrodas arī mazs bērns. Kārtības sargi devās uz norādīto dzīvoklī, kur sastaptās personas bija pamatīgi piedzērušās. No blakus istabas iznāca pirmsskolas vecuma zēns, kuram acīs bija asaras.

Bērns policijas darbiniecei pastāstīja, ka pieaugušie visu laiku strīdas un kaujas. Uz dzīvokļa grīdas atradās vairākas tukšas plastmasas pudeles, izsmēķi un cigaretes. Savukārt uz galda vairāki iesākti alkoholisko dzērienu iepakojumi un pusizdzertas glāzes. Visā dzīvoklī bija jūtama cigarešu dūmiem raksturīgā smaka. Kamēr tika veiktas visām notikumā iesaistītajām personām datu pārbaude, policijas klātbūtnē personas nekautrējoties turpināja konfliktēt. Bērna vēcākiem veikta alkohola koncentrācijas pārbaude, konstatēts, ka bērna māte ir 2,50 promiļu reibumā, bet tēvs - 2,99 promiļu reibumā.

Apsekota dzīvesvieta, konstatēts, ka dzīvoklī nav piemēroti uzturēšanās apstākļi bērnam. Pieņemts lēmums šķirt puisēnu no ģimenes un nogādāt drošā vidē, krīzes centrā.

Četrām personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par dzīvesvietas nedeklarēšanu, kas tika konstatēts, personas datu pārbaužu laikā. Par notikušo informēta Bāriņtiesa un lietas materiāli nosūtīti Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu