Donbasā karojušā Latvijas iedzīvotāja lietu tiesa varētu skatīt septembra beigās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Austrumukrainā karojušā Latvijas iedzīvotāja Artjoma Skripņika lietu tiesā varētu skatīt septembra beigās, aģentūrai BNS pauda vīrieša advokāte Imma Jansone.

Viņa skaidroja, ka lieta patlaban ir nodota prokuratūrā, bet prokurors devies atvaļinājumā. Ņemot vērā, ka nepieciešams veikt arī ekspertīzi par Skripņika veselības stāvokli, Jansone pieļāva, ka tiesā viņa lieta nonāks septembra beigās.

Pēc viņas teiktā, Skripņiks joprojām atrodas apcietinājumā Centrālcietumā un viņa veselības stāvoklis «nav mainījies».

Jau ziņots, ka Skripņikam ir ievainojums vienā galvas pusē un šā iemesla dēļ otra ķermeņa puse ir paralizēta. «Viņš arī neatceras, kad aizturēts – janvārī vai februārī,» iepriekš stāstīja advokāte.

Jau vēstīts, ka Drošības policija (DP) februārī sāka kriminālprocesu pret vienu Latvijas iedzīvotāju saistībā ar prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainā. Minētā persona tika aizturēta pēc atgriešanās Latvijā, un tiesa aizdomās turētajam ir piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Šis ir pirmais gadījums, kad kāda persona ir atzīta par aizdomās turēto par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par ko paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 77.1. pantā, tas ir, prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā ārvalstīs, iepriekš pauda DP.

Tāpat vēstīts, ka konfliktā Ukrainā iesaistīti arī citi Latvijas iedzīvotāji, tostarp arī nacionālboļševiks Beness Aijo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu